Țara europeană care le dă cetățenilor energie electrică cu porția

Franța a pus în aplicare un program drastic de raționalizare a energiei. Astfel, anumite electrocasnice pot fi folosite doar în anumite condiții, iar iluminatul va fi limitat.

buget facturi energie jpg

Astfel, Guvernul francez a transmis că aerul condiționat trebuie folosit doar cu ușa închisă, iar iluminatul pe bază de neon trebuie să fie limitat în magazine, aceste măsuri având ca scop limitarea risipei de energie, arată The Guardian

Franța luptă împotriva risipei de energie

Ministrul tranziției ecologice va emite, în cursul zilelor următoare, două decrete în vedere adoptării cât mai rapide a acestor demersuri. 

Vezi și situația în România: Canicula „topește" România! 16 județe, sub Cod portocaliu de temperaturi extreme

Astfel, ministrul Pannier-Runacher a menționat că acest decret va extinde interdicția publicății luminoase, indiferent de dimensiunile orașului, fiind aplicat chiar și în orele 01:00 - 06:00. De altfel, al doilea decret va avea în vedere să interzică în mod explicit magazinelor să aibă ușile deschise în timp ce aerul condiționat este în funcțiune. 

Urmărește și: Londra, sub semnul focului în cea mai fierbinte zi: „Am pierdut totul!”. Zonele afectate de incendii arată ca după război VIDEO

Regulile, care au intrat deja în vigoare în unele zone, vor fi implementate în toată Franța, susține ministrul tranziției ecologice.

De asemenea, aceste reguli au intrat deja în vigoare în anumite zone din Franța, iar ministrul susține că aceste reguli vor fi implementate în toată țara. 

Aceste măsuri au în vedere costurile foarte ridicate ale energiei din Europa, cauzate de invazia rusă a Ucrainei. Dacă instituțiile și magazinele ce nu se conformează acestor reguli ecologice riscă să fie amendate chiar și cu 750 de euro.

De altfel, Franța, cât și alte zone din Europa s-au lovit de un val de caniculă ce nu este normal pentru clima acestor țări. Pentru a reduce cât mai mult risipa de energie și pentru a combate schimbările climatice, s-ar putea ca tot mai multe astfel de măsuri să fie implementate. 

Până la acest moment, autoritățile din Franța și zonele din Europa ce au fost lovite de valul de caniculă le-au recomandat cetățenilor să limiteze deplasările și să se mențină hidratați.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
dog 1168663 1920 jpg
Pompeii family feast painting Naples jpg
proteste china png
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg