Canicula „topește" România! 16 județe, sub Cod portocaliu de temperaturi extreme

Canicula pare să fi pus stăpânire asupra mai multor regiuni din țară! Duminică, 24 iulie, temperaturile înregistrate de termometre vor ajunge chiar și la 40 de grade Celsius, iar meteorologii au emis o avertizare timp Cod portocaliu de caniculă pentru 16 județe ale țării. 

16 județe sunt sub avertizare de Cod portocaliu de caniculă
16 județe sunt sub avertizare de Cod portocaliu de caniculă

În cele 16 județe care intră sub avertizarea de Cod portocaliu se vor înregistra valori termice cuprinse între 38 și 41 de grade Celsius, iar pe parcursul nopții, temperaturile nu vor coborî sub 22 de grade. Așadar, disconfortul termic va fi unul accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Citește și: România se topește la temperaturi extreme! 

Județele vizate de Codul portocaliu de caniculă sunt: Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța. Mai mult decât atât, meteorologii transmit că nu este exclus ca în aceste regiuni să aibă loc intensificări ale vântului, vijelii și averse cu un caracter torențial. 

Ce trebuie să știți pe timp de caniculă 

Pentru a face față teemperaturilor extreme înregistrate de termometre trebuie să ținem cont de mici trucuri care ne pot face viața mai ușoară și mai comodă. Hainele largi, hidratarea corespunzătoarea, evitarea deplasărilor la ora prânzului și precum și expunerea directă la soare, acestea sunt principalele lucruri pe care ar trebui să le avem în minte atunci când temperaturile ne dau bătăi de cap. 

Vezi și: 12 sfaturi pentru a păcăli canicula 

Alimentația este foarte importantă, la rândul ei. Consumul de alcool și de cafea nu este indicat în perioadele caniculare întrucât nu face decât să contribuie la deshidratarea mai rapidă a organismului. În schimb, ceaiul pe bază de mentă este recomandat pentru că  mentolul natural stimulează receptorii de rece din organism.

Băuturile răcoritoare ce conțin cantități mari de zahăr accelerează și chiar provoacă deshidratarea, automat fiind potențat și riscul dezvoltării unor afecțiuni renale.

Sursă foto: Pixabay.com 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
tanara dezbracata in pat jpg
Brad Pitt (5) jpg
fiii lui adrian nastase jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
andreea esca 6 png
Screenshot 2022 12 01 at 17 09 48 png
Cuptor microunde Foto shutterstock 2095495495 jpg
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg