Canicula „topește" România! 16 județe, sub Cod portocaliu de temperaturi extreme

Ultima actualizare:

Canicula pare să fi pus stăpânire asupra mai multor regiuni din țară! Duminică, 24 iulie, temperaturile înregistrate de termometre vor ajunge chiar și la 40 de grade Celsius, iar meteorologii au emis o avertizare timp Cod portocaliu de caniculă pentru 16 județe ale țării. 

16 județe sunt sub avertizare de Cod portocaliu de caniculă
16 județe sunt sub avertizare de Cod portocaliu de caniculă

În cele 16 județe care intră sub avertizarea de Cod portocaliu se vor înregistra valori termice cuprinse între 38 și 41 de grade Celsius, iar pe parcursul nopții, temperaturile nu vor coborî sub 22 de grade. Așadar, disconfortul termic va fi unul accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Citește și: România se topește la temperaturi extreme! 

Județele vizate de Codul portocaliu de caniculă sunt: Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța. Mai mult decât atât, meteorologii transmit că nu este exclus ca în aceste regiuni să aibă loc intensificări ale vântului, vijelii și averse cu un caracter torențial. 

Ce trebuie să știți pe timp de caniculă 

Pentru a face față teemperaturilor extreme înregistrate de termometre trebuie să ținem cont de mici trucuri care ne pot face viața mai ușoară și mai comodă. Hainele largi, hidratarea corespunzătoarea, evitarea deplasărilor la ora prânzului și precum și expunerea directă la soare, acestea sunt principalele lucruri pe care ar trebui să le avem în minte atunci când temperaturile ne dau bătăi de cap. 

Vezi și: 12 sfaturi pentru a păcăli canicula 

Alimentația este foarte importantă, la rândul ei. Consumul de alcool și de cafea nu este indicat în perioadele caniculare întrucât nu face decât să contribuie la deshidratarea mai rapidă a organismului. În schimb, ceaiul pe bază de mentă este recomandat pentru că  mentolul natural stimulează receptorii de rece din organism.

Băuturile răcoritoare ce conțin cantități mari de zahăr accelerează și chiar provoacă deshidratarea, automat fiind potențat și riscul dezvoltării unor afecțiuni renale.

Sursă foto: Pixabay.com 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net