„Valea Ascunsă” sau „Orașul pierdut”, una dintre cele mai fascinante locuri din lume. Se află la mai puțin de 15 ore de România

Ultima actualizare:

„Valea Ascunsă” sau „Orașul pierdut” este un loc de vis din Turcia, unde puțini turiști se încumetă să ajungă. Ascuns între munții Taur, canionul Saklikent nu este doar o destinație pentru iubitorii de natură, ci și pentru cei care caută adrenalina.

Canionul Saklikent, locul de vis din Turcia, unde puțini turiști se încumetă să ajungă /foto: Arhivă
Canionul Saklikent, locul de vis din Turcia, unde puțini turiști se încumetă să ajungă /foto: Arhivă

Canionul Saklikent, care înseamnă „oraș ascuns” în turcă, este unul dintre cele mai adânci canioane de acest gen din lume. Această minune naturală din Turcia este o formațiune geologică impresionantă, cu pereți abrupți de până la 300 de metri înălțime, lungi de până 18 kilometri, ce oferă un contrast puternic cu zonele turistice aglomerate de pe coasta turcă.

În prezent, este o destinație populară pentru turiștii și exploratorii care doresc să exploreze secretele și frumusețea acestui loc. În cele mai vechi timpuri, canionul ar fi putut servi ca ascunzătoare sau fortăreață naturală, dar adevărata sa splendoare și accesibilitate au fost deblocate doar în vremuri mai recente.

Saklikent se vizitează cel mai bine în lunile de vară, din cauza pericolului de înec. Chiar și în lunile de vară, este recomandabil să verificați prognoza meteo, deoarece ploile pot crea probleme.

Canionul Saklikent, o minune naturală care atrage mii de turiști

Turiștii pot explora cascade răcoroase, pot face drumeții pe trasee montane sau pot înfrunta provocarea raftingului pe râul înghețat. Pentru cei care caută adrenalina există trasee mai puțin accesibile, care oferă priveliști spectaculoase și o experiență unică, dar care implică și riscuri, astfel că necesită echipament special și o condiție fizică bună, potrivit publicației CNN.

Autoritățile avertizează asupra pericolelor existente în interiorul canionului, în special pentru cei care se aventurează singuri sau fără echipament adecvat. Alunecările de teren, căderile de pietre și nivelul ridicat al apei pot reprezenta amenințări serioase. Cu toate acestea, pentru cei pregătiți, Saklikent este o destinație care promite o aventură de neuitat.

Canionul abrupt și îngust, oferă două trasee de drumeții, unul pentru începători și altul, mai provocator care necesită echipament de alpinism, pentru cei experimentați. Al doilea traseu începe când se termină primul, deoarece ar trebui să urcați peste o cascadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net