Vremea ne zăpăceşte de tot. Vor fi şi 40 de grade. Unde se întâmplă asta sunt mulţi români

Ultima actualizare:

Vremea în Europa e dată peste cap, începând de săptămâna viitoare. În timp ce vestul continentului va fi lovit de un val de caniculă, în nord se vor înregistra recorduri negative. Click! îți spune ce temperaturi vor fi şi în România şi unde se va ajunge şi la 40 de grade Celsius!

O parte din Europa va fi lovităî de caniculă / foto: Pixabay
O parte din Europa va fi lovităî de caniculă / foto: Pixabay

Potrivit antena3, în Spania, Portugalia și sudul Franței se vor înregistra temperaturi mai degrabă potrivite pentru sfârșitul lunii iunie.

În Spania, acolo unde trăiesc foarte mulţi români, temperaturile vor trece de 35 grade și se vor apropia de 40 grade, chiar și la umbră. Mai mult, există și posibilitatea formării vârtejurilor de praf.

În schimb nordul, nord-vestul, centrul și estul Europei vor fi fi sub influența unui aer de origine polară, care vine cu recorduri de temperaturi negative.

Cum va fi vremea în România săptămâna viitoare

Și în România vremea va fi capricioasă / foto: wxcharts.com
Și în România vremea va fi capricioasă / foto: wxcharts.com

Prognoza ANM arată că mâine, 24 aprilie, vremea va fi, în România, în general instabilă. Se vor înregistra înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse în jumătatea de vest a țării și local în rest, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină.

În zona de munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și în Moldova.

Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului, astfel că maximele se vor încadra între 14 și 20 de grade, iar minimele între 3 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și probabilitate mai mare pentru averse după-amiaza și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale, astfel că maxima va fi de 18…20 de grade și minima de 7…9 grade.

Marți, vremea va fi în continuare instabilă

Și marți, vremea va continua să fie instabilă. Cerul va fi înnorat temporar accentuate și averse în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice.

În unele regiuni, vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în est și nord-vest, dar de scurtă durată si în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar minimele între 4 și 10 grade.

La București, soarele se va ascunde temporal după nori, mai ales după-amiaza și seara se vor semnala averse posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar minima de 8…10 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net