Video. FENOMEN BIZAR. Norii au acoperit brusc Istanbulul, transformând ziua în noapte

Un fenomen meteorologic nemaivăzut a avut loc pe cerul Turciei. După vremea însorită din Istanbul, norii care au acoperit brusc cerul la amiază au transformat ziua în noapte. Sute de oameni s-au panicat de acest fenomen rar și nu au știut cum să reacționeze. 

Un fenomen ciudat a fost vizibil joi în Istanbul / captură: TRT Haber
Un fenomen ciudat a fost vizibil joi în Istanbul / captură: TRT Haber

Vremea însorită care a fost prezentă în Istanbul la orele dimineții a lăsat loc averselor spre amiază. Chiar înainte de ploaie, norii au acoperit brusc orașul. Și ziua s-a transformat în noapte, au scris cei de la expatguideturkey.com.

Timp de cinci minute a fost întuneric în Istanbul

Norul negru a fost urmat de o furtună foarte puternică la orele serii, cum nu s-a mai văzut în ultimele luni. Timp de cinci minute a fost întuneric în Istanbul.

Ziua s-a transformat în noapte. Norul gros de 7 kilometri avea o lățime aproximativă de 10 kilometri. Cei care au fost martori la fenomen au trecut prin momente de panică. 

 În timp ce traficul era blocat pe mai multe artere, persoanele care au încercat să se întoarcă la casele lor în momentul acestui fenomen rar au trecut prin momente dificile.

Cum va fi vremea la Istanbul

Meteorologii au anunțat că vremea la Istanbul fi ploioasă toată săptămâna. 

Experții în fenomene meteorologice spun că ceea ce s-a întâmplat la Istanbul a fost generat de apariția norilor mammatus. Norii mammatocumulus reprezintă un termen meteorologic aplicat unui model celular de pungi suspendate dedesubtul bazei unui nor. Numele mammatus este derivat din latinescul mamma. Fenomenul apare în zonele cu climă tropicală, dar și în cele cu clima temperată, indicând ploi abundente cu picături mari. 

Pentru că un mammatus să se formeze, aerul care coboară într-un nor trebuie să fie mai rece decât aerul care îl înconjoară. În plus, trebuie să aibă un conținut mare de apă sau gheață. Norii mammatus nu sunt un indicator clar al faptului că o tornadă este pe cale să se formeze, deși cultura populară îi asociază cu acest fenomen.

De asemenea, nu sunt un indicator al fenomenelor meteorologice severe, chiar dacă sunt însoțiți deseori de furtuni cu descărcări electrice. În esență, sunt nori răsturnați", potrivit accuweather.com. 

image
image
image
image
image
image
longevitate jpg
plante aromatice jpg
Alejandro Meerapfel  a murit jpg
image png
ana maria obreja flagrant jpg
Cum înlături părul de câine din casă jpeg
Persoane se plimbă în parcul IOR într-o zi în care temperatura a depășit mult media perioadei -18 ianuarie 2023. Inquam Photos / George Călin
image
actualitate.net