Accident grav pe DN1, în Prahova! Două persoane au murit, iar alte patru sunt grav rănite

Două persoane și-au pierdut viața și alte patru au fost grav rănite, în urma unui cumplit accident rutier care a avut loc pe DN 1, în județul Prahova. Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului, dar și elicopterul SMURD. În accident au fost implicate două mașini. 

Două persoane au murit în urma impactului Foto: Facebook Info Trafic
Două persoane au murit în urma impactului Foto: Facebook Info Trafic

Ce au transmis cei de la ISU Prahova

Toate victimele au fost descarcerate. „Trei dintre victime au început deplasarea cu ambulanţe SAJ către UPU Ploieşti. Unei victime i se acorda asistenţă medicală de către echipajul TIM şi va fi preluată de către elicopterul SMURD, care a aterizat la faţa locului. Din păcate, pentru două dintre victime a fost declarat decesul", a precizat ISU Prahova. 

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a transmis că, în urma accidentului, circulaţia rutieră este blocată pe benzile sensului de mers Ploieşti-Braşov, fiind dirijată pe DJ 100F, prin oraşul Băicoi, iar pe direcţia către Ploieşti se circulă doar pe banda nr. 1. Valorile de trafic sunt în creştere pe ambele sensuri de mers, scrie Observatornews.ro. 

Unde s-a produc accidentul 

Accidentul s-a produs în comuna Floreşti, pe DN 1, acolo unde au fost trimise două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă şi un echipaj SMURD. 

Potrivit ISU Prahova, primele informaţii primite de la faţa locului arătau că în eveniment au fost implicate 2 autoturisme şi cei 5 ocupanţi ai acestora, dintre care 4 sunt încarceraţi.

În eveniment sunt implicate 6 persoane, 5 incarcerate şi una proiectată în afara autoturismului, pe partea carosabila. Aceasta din urma se afla în stare de inconştienţă. În sprijin, va interveni şi elicopterul SMURD", a precizat sursa citată.

România, campioană la accidentele rutiere 

​România rămâne în fruntea clasamentului statelor cu cele mai multe accidente rutiere. Astfel, în 2023 au fost înregistrate 3.143 de accidente grave, soldate cu 1.051 de persoane decedate. Totodată, 2.470 de persoane au fost rănite grav.

Principala cauză care generează deces este nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor, a doua cauză, dar și indisciplina bicicliştilor. Cifrele pe care le-am prezentat apreciem că pentru România reprezintă foarte mult, în contextul în care deţinem un loc neonorabil la nivel european, acela de prima ţară cu un număr de decese raportat la numărul populaţiei", a spus, recent, Bogdan Despescu, secretarul de stat în MAI.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net