Acuzații grave aduse companiei IKEA. Greenpeace susține că retailerul suedez distruge pădurile României

Acuzații grave aduse retailerului suedez de mobilă, IKEA. Greenpeace acuză compania că este implicată în distrugerea pădurilor din țara noastră. Aceștia susțin că lemnul este utilizat pentru mobilă, iar IKEA deja a răspuns acuzațiilor.

Acuzații grave aduse către IKEA / foto: Shutterstock
Acuzații grave aduse către IKEA / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, o investigație a Greenpeace ar fi aflat că lemn din mai multe păduri vechi, inclusiv din Munții Carpați, este utilizat de către IKEA pentru producția de mobilier.

Greenpeace spune că au urmărit traiectoria lemnului din pădurile din România, până pe rafturile IKEA. Aceștia au verificat certificate de tăiere, imagini din satelit, cât și depozite de cherestrea.

„O investigație Greenpeace CEE arată că producătorii care fabrică unele dintre cele mai iubite produsele IKEA, cum ar fi scaunele INGOLF sau paturile pentru copii SNIGLAR, au legătură cu  distrugerea pădurilor cu mare valoare de conservare din Carpații românești!

Arbori cu vârste de până la 180 de ani, unii provenind din zone Natura 2000, sunt tăiați și ajung produse de mobilier.”, a scris Greenpeace Romania pe pagina sa de Facebook.

„Greenpeace recunoaște mobilierul ca fiind o modalitate sustenabilă de a utiliza lemnul, de a stoca carbonul și de a adăuga valoare materiilor prime, dar acest lucru nu trebuie să se întâmple în timp ce sunt sacrificate cele mai valoroase păduri din punctul de vedere al biodiversității.”, mai menționează aceștia.

Răspunsul venit din partea IKEA

În urma unei solicitării din partea DPA, IKEA deja a răspuns acestor acuzații aduse. Retailerul suedez a comunicat că lemnul ilegal, cât și practicile forestiere de acest fel nu au ce căuta în lanțul valori al companiei.

„Lemnul ilegal şi practicile forestiere iresponsabile nu au niciun loc în lanţul valoric al IKEA. Investigăm imediat orice dovezi în acest sens. Dacă descoperim nereguli, luăm imediat măsuri, inclusiv prin încheierea relaţiilor comerciale”, a comunicat grupul IKEA, drept răspuns la o solicitare din partea DPA.

Potrivit estimărilor, în ultimii 20 de ani, țara noastră a pierdut jumătate din pădurile străvechi care împodobeau cândva Carpații. Aceste păduri sunt protejate de către Strategia UE privind biodiversitatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net