Afacerea care i-a îmbogățit pe doi români, în plină iarnă: „În 10 - 15 minute sunt gata”

În ciuda temperaturilor extrem de scăzute de afară, care sunt atât de aspre încât ar putea crăpa pietrele, în anumite solare s-au dezvoltat deja primele culturi de legume.

Afacerea care i-a îmbogățit pe doi români, în plină iarnă / foto: Pixabay
Afacerea care i-a îmbogățit pe doi români, în plină iarnă / foto: Pixabay

Fermierii care au investit efort și resurse pe parcursul întregii ierni acum încep să culeagă beneficiile muncii lor: salată verde, ceapă și spanac sunt doar câteva dintre roadele disponibile.  Într-un dialog între reporter și un producător de legume, se dezvăluie că prețul pentru cinci salate este de 10 lei.

Ionel și Felicia Pricopi nu se opresc din cultivat iarna

Ionel și Felicia Pricopi, doi dintre puținii legumicultori din Matca, care continuă să cultive și pe timp de iarnă, au un solar vibrant cu un verde strălucitor.

Adrian Obreja, reporter la Observator, descrie contrastul dintre frigul de -5 grade și vântul de afară și atmosfera caldă și plină de viață din solar, unde 6.000 de fire de salată verde sunt o priveliște deosebită.

Ionel Pricopi, legumicultorul, explică că pregătirea pentru această recoltă începe încă din octombrie și continuă pe tot parcursul iernii.

De asemenea, menționează că, pentru a menține condițiile optime în solar, este necesară o încălzire constantă, ceea ce presupune cheltuieli semnificative - un sac de rumeguș costă 30 de lei, iar pentru încălzirea solarului zi și noapte sunt necesari patru saci pe zi.

Cum pot comanda legumele clienții și cât costă ele

Legumele sunt disponibile pe întreaga perioadă a sezonului rece, iar clienții pot comanda prin telefon sau mesaj. Un producător menționează cum o vecină a comandat salată în valoare de 10 lei, pe care el o pregătește rapid pentru livrare.

Localnicii din Matca și împrejurimi sunt conștienți de acest solar cu legume proaspete și cumpără regulat de la ei. O clientă subliniază calitatea și beneficiile consumului de salată proaspătă pe timp de iarnă.

În ceea ce privește gestionarea afacerii, Ionel Pricopi se ocupă de organizarea muncii în solar, în timp ce Felicia Pricopi preia comenzile.

Ea coordonează detaliile comenzilor prin telefon sau messenger, informând clienții despre disponibilitatea și cantitatea de legume, iar comanda este pregătită în aproximativ 10-15 minute pentru a fi ridicată de la poartă.

Costul produselor este accesibil: o salată este 2 lei, o legătură de ceapă costă 1,50 lei, iar o caserolă de spanac este 10 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net