Ajutoare financiare semnificative pentru părinți. Află câți bani pot să primească aceștia și în ce condiții

O nouă măsură fiscală vine în ajutorul părinților, oferindu-le sprijin financiar considerabil pentru îngrijirea și educația copiilor lor. Sub forma tichetelor de creșă, această facilitate aduce un beneficiu direct în fiecare lună, cu o valoare crescută la 620 de lei. În plus, angajatorii pot deconta și suma de 1.500 de lei pentru creșa copilului. Cu toate acestea, OUG 115/2023 aduce și schimbări în privința biletelor de valoare pentru bugetari, limitându-le accesul la acestea, cu excepția tichetelor de creșă.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Tichete creșă 2024: ce schimbări sunt

Potrivit acestei ordonanțe, instituțiile și autoritățile publice nu vor mai putea acorda bilete de valoare personalului lor, cu excepția tichetelor de creșă. Această schimbare vine ca parte a unei serii de măsuri fiscal-bugetare și reprezintă o încercare de a aduce coerență în acordarea beneficiilor salariale.

Sprijin financiar pentru părinți: 1.500 de Lei lunar

Pe lângă tichetele de creșă, părinții angajați la firme plătitoare de impozit pe profit vor beneficia de un sprijin financiar substanțial pentru fiecare copil. Această facilitate, care intră în vigoare în 2024, îi ajută pe părinți să acopere cheltuielile cu creșa sau grădinița copiilor lor. Suma maximă acordată lunar este de 1.500 de lei pentru fiecare copil.

"Banii ăștia nu vin de la Guvern, vin de la angajator și doar dacă el vrea. Deci este opțional. La salariat este un venit neimpozabil. Dacă angajatorul vrea să mărească salariul omului ca să nu plătească CAS, CASS, impozit, atunci poate să îi ofere această facilitate" explică Cornel Grama, analist fiscal.

Această măsură nu doar că reprezintă un beneficiu financiar pentru părinți, ci și o investiție în viitorul educațional al copiilor. Cu costurile educației în creștere, ajutorul pentru plata taxelor la creșă sau grădiniță prin intermediul angajatorului vine în sprijinul familiilor, asigurându-se că toți copiii au acces la o educație de calitate, indiferent de resursele financiare disponibile.

Tichetele creșă și sprijinul financiar pentru părinți reprezintă două inițiative semnificative care vin să răspundă nevoilor părinților angajați. În contextul schimbărilor legislative, aceste măsuri aduc beneficii palpabile și reprezintă un pas înainte către asigurarea unui mediu educațional adecvat pentru copiii noștri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net