Anunț important de la Protecția Consumatorului. Care este cel mai sănătos pui care se găsește în magazine

Puiul galben poate fi consumat fără probleme de către români, potrivit concluziilor inspectorilor sanitari care au efectuat zeci de teste în urma scandalului legat de coloranți. Aceștia au ajuns la concluzia că produsele sunt sigure pentru consum.

Piept de pui / Sursă foto: arhivă
Piept de pui / Sursă foto: arhivă

În urmă cu o lună, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a inițiat o serie de controale la toți producătorii de carne de pui, după ce s-a descoperit că puii erau colorați artificial cu o substanță galbenă.

Puii și produsele din pui sunt și acum verificate de autorități

Inspectorii sanitari au realizat multiple verificări, iar acum Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) a confirmat că produsele din carne de pui sunt sigure pentru consum.

Potrivit președintelui ANSVA, puiul galben nu a fost vopsit, ci producătorii ar fi utilizat pigmenți naturali.

„Se fac în continuare teste la nivel național, cu prelevarea de probe într-un mod bine organizat. Au fost utilizați pigmenți naturali și, într-adevăr, nu a fost vorba de vopsire artificială.

Rezultatele sunt pozitive și recomand consumatorilor să achiziționeze produse din unități înregistrate și autorizate sanitar-veterinar, având garanția că aceste produse sunt sigure și de calitate,” a declarat Alexandru Bociu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA).

Adevărul despre puiul care are culoarea galbenă

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat miercuri că furajele care conferă puilor culoarea galbenă nu sunt toxice nici pentru păsări, nici pentru oameni. El a explicat că, deși consumul acestor pui colorați artificial nu prezintă riscuri pentru sănătate, această practică este considerată înșelătoare din punct de vedere comercial.

Dacă mâncăm pui vopsit cumpărat din comerț, nu ne punem sănătatea în pericol. Horia Constantinescu a subliniat că furajele utilizate pentru a conferi puilor culoarea galbenă nu sunt toxice. Totuși, el a avertizat că această metodă este o „practică comercială înșelătoare” deoarece creează impresia că puii sunt de calitate superioară.

Constantinescu a menționat că această practică este destul de răspândită și a fost confirmată de mai mulți operatori economici din industrie.

El a precizat că furajele utilizate pentru a colora puii sunt concepute pentru a induce consumatorilor impresia că aceștia sunt similari cu puii crescuți în mod tradițional în gospodării, de o calitate mai bună.

În realitate, puii respectivi sunt crescuți pe o perioadă scurtă de timp și nu au aceleași calități nutriționale sau gustative ca puii de curte autentici.

„Din păcate, situația este destul de extinsă. Am discutat cu alți operatori economici din industrie, care ne-au semnalat că această practică există de mult timp. Deși nu sunt medic veterinar, am investigat și am constatat că puii sunt hrăniți cu furaje care le conferă culoarea galbenă.

Aceste furaje nu sunt toxice nici pentru păsări, nici pentru oameni, dar reprezintă o practică comercială înșelătoare. Multe gospodine aleg puiul mai galben de pe raft, crezând că este de calitate superioară, asemănător cu puii de curte de altădată. În realitate, puii crescuți în câteva zeci de zile doar par de calitate superioară datorită acestor furaje colorante,” a declarat Horia Constantinescu, într-o conferință de presă la sediul PSD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net