Apă în loc de carburant, la o benzinărie din Neamţ. Reacţia Protecţiei Consumatorilor

Ultima actualizare:

Un incident nedorit, care le-a cauzat mari probleme unor şoferi, s-a petrecut la o benzinărie din Roman, Neamţ. Se pare că după ce au alimentat, mai mulţi conducători auto s-au trezit că mașinile lor nu mai pornesc. Au constantat ulterior că au alimentat cu apă în loc de benzină.

Au alimentat cu apă în loc de carburant, la o benzinărie din Neamţ / Foto: Pixabay
Au alimentat cu apă în loc de carburant, la o benzinărie din Neamţ / Foto: Pixabay

Mai mulţi șoferi au sesizat Protecţia Consumatorilor din Neamţ, în dimineaţa zilei de 5 octombrie 2023, după ce la primele ore ale dimineţii au oprit la o staţie de carburanţi Mol din Roman, pentru a alimenta, însă, au sesizat că autovehiculele nu mai pornesc, pentru că la pompe curgea şi apă. Fapt care i-a determinat să sesizeze Comisariatul Județean de Protecţie a Consumatorilor (CJPC) Neamţ.

Incidentul s-ar fi produs după o operaţiune de curăţare a rezervoarelor

„Un incident neplăcut a avut loc la staţia Mol de distribuţie carburanţi din Roman (Bulevardul Roman Muşat 21), unde mai mulți consumatori au alimentat maşinile cu apă, în loc de combustibil. Comisariatul Judeţean pentru Protectia Consumatorilor a demarat o acţiune operativă de control”, a transmis Protecţia Consumatorilor Neamţ, potrivit Adevărul.ro.

Rezultatele preliminarii arată că pompele stației de carburanți ar fi alimentat cu apă în loc de benzină sau motorină, din cauze rămase deocamdată necunoscute, însă, va fi evaluată amploarea situaţiei şi identificarea cauzelor care au condus la acest incident. Rezultatele verificărilor vor fi făcute publice zilele viitoare.

„Am solicitat documentele şi procedurile care stau la baza activităţii de comercializare a carburanţilor, pentru a stabili circumstanţele care au cauzat acest incident şi pentru a ne asigura că măsurile corective sunt implementate corespunzător“, a declarat Vlad Ciurea, comisarul şef.  

Neplăcuta situaţie ar fi apărut după o operaţiune de curăţare a rezervoarelor şi pompelor staţiei. De asemenea, implicarea rapidă şi eficientă a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamț „demonstrează angajamentul continuu al instituţiilor statului în protejarea drepturilor consumatorilor şi asigurarea unui mediu de afaceri corect şi deschis în relaţia cu clienţii, fiind supravegheată permanent piaţa“, se mai arată într-un comunicat, potrivit sursei menționate.

Ce spun reprezentanții despre situația de la stația MOL Roman

„Este o situație punctuală excepțională, care a apărut ca urmare a unei intervenții programate de calibrare a rezervorului. Am intervenit prompt pentru remedierea situației. Suntem în contact direct cu cei care au făcut deja o sesizare către departamentul nostru de relații clienți și analizăm ce măsuri de suport și compensare sunt potrivite pentru fiecare caz în parte. Îi încurajăm pe această cale pe cei care încă nu ne-au contactat, însă care au alimentat în seara zilei de 4 octombrie în stația din Roman, să ia legătura cu noi”, spune reprezentanții companiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net