Apel disperat pentru salvarea Alinei. Românca este la limita supraviețuirii într-o închisoare din China

Ultima actualizare:

Un apel disperat către autoritățile române vine din partea unui român care a fost la rândul lui încarcerat într-o închisoare în China. Marius Balo cere statului român să se implice în cazul Alinei Apostol, o româncă închisă în China pentru o fraudă cu cardul de credit. El cere ca femeia care este încarcerată de 6 ani și se află într-o stare deplorabilă, la limita supraviețuirii, să fie transferată în România. Ea este condamnată la 13 ani de închisoare.

Marius Balo, protest extrem pentru Alina Apostol

Alina Apostol este de șase ani încarcerată în China. Foto: Marius Balo
Alina Apostol este de șase ani încarcerată în China. Foto: Marius Balo

Marius Balo este românul care se luptă pentru salvarea Alinei Apostol. El spune că nu o cunoaște personal pe femeie, dar pentru că a cunoscut teroarea din închisorile chineze cere statului român să se implice. El a intrat în greva foamei pentru a determina autoritățile să facă demersurile necesare în vederea transferării tinerei în România. Ea a fost condamnată la 13 ani de închisoare grea în China, pentru fraudă cu cardul de credit.

Marius Balo a stat 8 ani în pușcăriile din China. Acesta se teme că tânăra nu va supraviețui în închisorile chineze.

Doar numărul contului poate să o scoată pe Alina din închisoarea chineză, dar Ministerul Justiției așteaptă de mai mult timp să-l primească ca să i-l transmită familiei:

„Ministerul Justiției așteaptă din China, în dolce «far niente», un număr de cont în care părinții să vireze amenda Alinei și astfel să fie îndeplinite toate condițiile impuse de partea chineză pentru transfer. Părinții i-au vândut apartamentul fetei, au banii. Ministerul Justiției trebuie doar să facă rost de numărul de cont“, a transmis Marius Balo, într-un mesaj transmis pe mail-ul redacției Monitorul de Cluj.

„A ajuns un sac de oase. I-au căzut dinții”

Marius Balo dezvăluie că românca a ajuns într-o stare deplorabilă și că viața îi atârnă de un fir de păr.

De luni de zile, nu s-a sinchisit nimeni să pună mâna pe telefon, să sune în China și în 2 minute să facă rost de acel număr de cont. Între timp Alinei, ajunsă un sac de oase după șase ani de inaniție, i-au căzut chiar și dinții din gură. Viața îi atârnă de un fir de ață“, a precizat românul.

Marius Balo a intrat în greva foamei pentru Alina Apostol. Foto: Marius Balo
Marius Balo a intrat în greva foamei pentru Alina Apostol. Foto: Marius Balo

Acesta a cunoscut viața din temnițele chineze și spune că nu poate rămâne indiferent la suferințele tinerei:

„Am trecut și eu prin temnițele comuniste din China. Nu pot să rămân indiferent la durerea și la suferința ei. Nu pot. Dacă aș face acest lucru, dacă aș trece pe lângă ea ca o bestie rece căreia nu îi pasă, ar însemna că nu am învățat nimic în cei opt ani de chin“.

Nu cer ca ea să fie eliberată, doar să fie transferată în România, pentru ca să își continue aici restul de pedeapsă. Acasă. Printre ai ei. Nu reprezint în acest demers al meu niciun interes al nimănui, în afară de interesul Alinei Apostol. Nu am în spate nicio organizație. Nu am în spate nicio asociație. Nu am în spate vreun partid sau grup de interese. Sunt doar un om. Mă numesc Marius Balo. Sunt singurul om din această țară care poate simți o parte din suferința Alinei. Am fost ajutat și eu în suferința mea. Vreau să ajut și eu la rândul meu“, a transmis acesta.

Alina Apostol era translator în China 

Alina Irina Apostol a fost arestată în provincia Fujian din estul Chinei, în data de 21 decembrie 2017. Alina Irina Apostol avea 28 de ani când a fost arestată în provincia Fujian din estul Chinei și este acuzată de fraudă cu cardul de credit, conform spuselor lui Balo. Alina este Absolventă a Facultății de Litere, iar în China a fost traducătoare într-o firmă condusă de trei persoane: un cetățean chinez, un român și un turc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net