Au pus un diagnostic fictiv unei paciente cu simptome de COVID! Medicii de la CF2 București au fost trimiși în judecată

La trei ani de la incident, procurorii au trimis în judecată două doctorițe de la Spitalul Clinic CF2 din București, care sunt acuzate că au trecut un diagnostic fictiv pe foaia de observație a pacientei, ignorând intenționat simptomele de COVID ale acesteia. Din păcate, victima și-a pierdut viața.

Pacienta nu putea fi internată în spital dacă avea simptome de COVID
Pacienta nu putea fi internată în spital dacă avea simptome de COVID

Urmărirea penală a fost finalizată de către procurori, care au dispus trimiterea în judecată a celor două doctorițe acuzate de fals intelectual, a căror fapte ar fi avut loc în timpul pandemiei de COVID-19. Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, cele două doctorițe de la Spitalul Clinic CF2 din București au internat o pacientă care avea simptome specifice de coronavirus, însă, la acel moment, spitalul nu era unul cu specific COVID, așa că pacienta nu putea fi admisă.

Cu toate acestea, pentru ca pacienta să poată fi primită în instituția medicală, cele două doctorițe au consemnat un diagnostic fictiv de „metroragii în climax”, ignorând simptomele de Coronavirus, pentru a o putea trimite pe femeie în secția ATI a spitalului, chiar dacă acest lucru nu era permis.

Au consemnat un diagnostic fictiv

Din păcate, femeia a fost ulterior transferată la CF1, unde puteau fi acceptați pacienți ce sufereau de COVID-19, însă, a murit. La trei ani de la producerea acestei tragedii, cele două doctorițe au fost trimise de către procurori în instanță. Internarea persoanelor suspecte de COVID-19 în secții non-Covid era interzisă în perioada în care a avut loc acest episod.

„În baza probatoriului administrat, s-a reținut că în data de 28.03.2021, în calitate de medici în specialitatea obstetrică – ginecologie în cadrul Spitalului Clinic CF2 București, cunoscând problemele respiratorii ale pacientei prezentate la camera de gardă, dar și faptul că nu a fost efectuat triajul epidemiologic obligatoriu cu ocazia internării acesteia, au consemnat în foaia de observație, sub parafă și semnătură, diagnosticul fictiv de <<metroragii în climax>>, omițând cu intenție consemnarea simptomatologiei specifice infecției Sars Cov 2”, a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în cursul zilei de viner, 17 mai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Canicula in Grecia FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
60c74442 cdf2 45ef 9701 855aa673e592 jpg
carne stricata istock jpg
accident valcea autocar copii jpg
WhatsApp Image 2024 06 14 at 18 21 22 (4) jpeg
caldura SUA jpg
fly one companie aviatica moldova avion jpg
animal 7451968 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net