Bărbat din Suceava, operat de urgenţă după ce a înghiţit cuie şi balamale

”Mare este grădina lui Dumnezeu!”. Așa și-au spus probabil medicii de la Spitalul din Vatra Dornei după ce la camera de gardă a fost adus un pacient despre care familia a declarat că a înghițit 11 obiecte și se simte rău. Șocați, au trimis bărbatul de 55 de ani la Spitalul de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou”, unde din stomacul pacientului a fost scoasă o întreagă librărie.

Medicii Spitalului din Suceava, care l-au operat pe bărbat
Medicii Spitalului din Suceava, care l-au operat pe bărbat

”Ce a înghițit?”, au întrebat profesional medicii de la UPU odată ajuns pacientul la camera de gardă. ”Până l-am descoperit, a înghițit tot ce a putut din casă. Să ne gândim ce lipsește...”, au declarat stupefiant membrii familiei.

Obiectele din stomacul bărbatului
Obiectele din stomacul bărbatului

Pentru că obiectele înghițite puteau provoca complicații digestive - perforație intestinală, ocluzie intestinală bărbatul a fost trimis de urgență în sala de operație și a fost chemată echipa specializată în endoscopie.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat pentru monitorulsv.ro, că obiectele înghițite trebuiau scoase, prin endoscopie digestivă superioară, cât mai repede, cât încă se mai aflau în stomac și în prima parte a intestinului subțire al pacientului.

Salvat de patru medici şi două asistente

A fost chemată echipa formată din trei medicii gastroenterologi dr. Rami Ababneh, dr. Sidonia Bucatariu, dr. Andreea Golea, un anestezist și două asistente. Când au început să scoată obiectele din stomac, medicii au umplut o masă.

”Nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte: 3 pioneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară, o monedă, o bucățică de metal, partea care conținea mercur, din fericire intactă, a unui termometru de cameră”, a explicat uimit medicul Teodorovici.

Asta au scos medicii din stomacul bărbatului
Asta au scos medicii din stomacul bărbatului

Intervenția a durat aproximativ 3 ore. Ce s-a întâmplat ulterior cu pacientul? ”După monitorizare ulterioară în UPU acesta a fost trimis înapoi la spitalul din Vatra Dornei pentru supraveghere”, au anunțat reprezentanții Spitalului de Urgență Suceava pentru sursa citată. Drept explicație a comportamentului pacientului, rudele au spus că are probleme psihicice și cum este nesupravegheat bagă în gură “tot ce prinde”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net