Calendar ortodox 2022, 1 iulie. Sfin╚Ťii zilei. Sf├óntul Ierarh Leontie de la R─âd─âu╚Ťi

Sf├óntul Ierarh Leontie de la R─âd─âu╚Ťi este pr─âznuit la data de 1 iulie ├«n calendarul ortodox. Sf├óntul Ierarh Leontie de la R─âd─âu╚Ťi este ├«ntre sfin╚Ťii zilei pomeni╚Ťi de credincio╚Öii ortodoc╚Öi, conform Calendarului ortodox 2022, pentru data de 1 iulie.┬á

calendar ortodox 2021 1 iulie sf leontie radauti png
Sf├óntul Ierarh Leontie de la R─âd─âu╚Ťi (foto: doxologia.ro)

Calendar ortodox 2022, 1 iulie. Sfin╚Ťii zilei. Sf├óntul Ierarh Leontie de la R─âd─âu╚Ťi

Sf├óntul Ierarh Leontie de la R─âd─âu╚Ťi s-a n─âscut din p─ârin╚Ťi cre╚Ötini ├«n ora╚Öul R─âd─âu╚Ťi la ├«nceputul secolului al 14-lea. Pentru c─â p─ârin╚Ťii s─â-i ├«l luau la biseric─â din fraged─â pruncie el a prins mare dragoste de Dumnezeu ╚Öi de casa lui, ├«nc├ót c├ónd s-a mai m─ârit mergea zilnic la biseric─â ╚Öi asculta toate slujbele. P─ârin╚Ťii, l-au ├«ndr─âgit ╚Öi c├ónd au v─âzut r├óvna ╚Öi smerenia lui l-au primit ├«n ob╚Ötea lor.

Pentru via╚Ťa lui curat─â a fost tuns a monahism cu numele de Lavrentie ╚Öi s-a retras ├«ntr-un loc cu mul╚Ťi siha╚Ötri ├«n apropierea Putnei. Mitropolitul Iosif Mu╚Öat a mers ╚Öi a sfin╚Ťit biserica schitului ╚Öi Cuviosul Lavrentie a fost numit egumen al ob╚Ötii. ├Än acea ob╚Öte se va nevoi ╚Öi Sf├óntul Daniil Sihastrul ca ucenic al Sf├óntului Leontie. Domnitorul Alexandru cel Bun a ├«nfiin╚Ťat scaunul episcopal de R─âd─âu╚Ťi iar pe Leontie l-a chemat s─â ├«ndeplineasc─â greaua r─âspundere de ierarh.

Ca arhiereu a renun╚Ťat la sih─âstrie dar nu a ├«ncetat celelalte nevoin╚Ťe duhovnice╚Öti ╚Öi a p─âzit cu str─â╚Önicie r├ónduielile canonice ╚Öi toate cele r├ónduite de biserica lui Hristos spre a fi de folos m├óntuitor tuturor enoria╚Öilor. C├ónd a ├«mb─âtr├ónit a invocat sl─âbiciunea trupului ╚Öi a renun╚Ťat la scaunul episcopal retr─âg├óndu-se la m─ân─âstirea sa. Aici a primit schima cea mare lu├ónd numele de Leontie ╚Öi duc├ónd zi de zi o via╚Ť─â de ├«nger ├«n trup p├ón─â a trecut la Domnul.

A r├ónduit ca egumen pe Sf├óntul Daniil Sihastrul ca cel mai apropiat ucenic al s─âu. Enoria╚Öii ╚Öi fii lui duhovnice╚Öti veneau la morm├óntul lui din biserica schitului Laura unde primeau t─âm─âduire de multe boli. La dorin╚Ťa credincio╚Öilor a fost dezgropat ╚Öi dus la R─âd─âu╚Ťi iar la racla cu moa╚Ötele sale veneau mul╚Ťi credincio╚Öi din apropiere dar ╚Öi de departe c─âci darul lui Dumnezeu se rev─ârsa asupra celor ce se rugau la Dumnezeu cu credin╚Ť─â ├«naintea raclei sale. ├Än anul 1639 au fost ascunse ├«n fa╚Ťa tabloului votiv de teama t├ólharilor, ╚Öi au fost scoase la suprafa╚Ť─â de o serie de cercet─âri arheologice care au avut loc ├«ntre anii 1974 ╚Öi 1977.

În anul 1991 au fost așezate spre închinare într-o nouă raclă. La 20 iulie 1992, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat în mod oficial urmând să fie prăznuit în fiecare an la 1 iulie.

Troparul Sf├óntul Ierarh Leontie de la R─âd─âu╚Ťi

Cu ostenelile nevoin╚Ťelor duhovnice╚Öti toat─â via╚Ťa ╚Ťi-ai petrecut-o ╚Öi, primind vrednicia arhieriei, cu smerenie ╚Öi cu fric─â de Dumnezeu ai slujit Biserica lui Hristos, pe Care roag─â-L, Sfinte Ierarhe Leontie, s─â m├óntuiasc─â sufletele noastre.

La 1 iulie ├«n calendarul ortodox 2022 mai sunt pomeni╚Ťi

  • Sfin╚Ťii Mucenici, doctori f─âr─â de argin╚Ťi, Cosma ╚Öi Damian; 
  • Cuviosul Petru, patriciul; 
  • Sf├óntul Mucenic Potit, pruncul; 
  • Sf├óntul Mavrichie.
vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
Alexandru Arsinel batran
1 bruce willis jpg jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, b─âutura din haiku jpeg