Calendar ortodox 2022, 6 iulie. Sfinții zilei. Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare

Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare este prăznuit la data de 6 iulie în calendarul ortodox. Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare este între sfinții zilei pomeniți de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2022, pentru data de 6 iulie.

calendar ortodox 2021 6 iulie sfantul cuvios sisoe cel mare png
Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare (foto: doxologia.ro)

Calendar ortodox 2022, 5 iulie. Sfinții zilei. Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare

Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare de tânăr a urmat îndemnul lui Hristos lăsând totul și urmându-i. El a plecat în pustiul Egiptului unde s-a smerit și s-a rugat neîncetat, ajungând să-și ducă viața precum îngerii, biruind armata vrăjmașilor nevăzuți. El i-a fost ucenic Sfântului Antonie cel Mare și a primit de la Dumnezeu chiar și darul vindecării de felurite boli și al alungării duhurilor rele dar și al învierii morților.

El a înviat un copil care venea cu tatăl lui la el și pe drum a murit. Tatăl a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și a intrat în chilia cuviosului pentru a primi binecuvântare. El a locuit în pustiu vreme de 72 de ani și mulți ucenici îi urmau văzând desăvârșirea lui. 

Înainte de a trece la Domnul ucenicii săi l-au văzut zâmbind și a zis: Iată a venit părintele Antonie, și după un timp a zis iar iată și ceata prorocilor și ce a apostolilor. Când ucenicii l-au intrebat cu cine vorbește el le-a spus: iată au venit îngerii să mă ia și eu îi rog să mă mai lase să am timp să mă pocăiesc. Iar ei îi spuneau părinte ești desăvârșit n-ai nevoie de pocăință. Iar fața lui s-a făcut luminoasă precum soarele și ucenicii s-au temut. Iar Cuviosul Sisoie le-a zis, iată, vine Domnul îl vedeți cu toții, și zice “Aduceți-Mi vasul alegerii din pustie”.

În acel moment cuviosul a trecut pragul în viața cea veșnică și chilia s-a umplut de fulgere și de miros plăcut de mir. 

Troparul Sfântului Cuvios Sisoe cel Mare

 Glasul 1

Locuitor pustiului și înger în trup și de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Sisoe; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cerești daruri luând, vindeci pe cei bolnavi și sufletele celor ce aleargă la tine cu credință. Slavă Celui Ce ți-a dat ție putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Condacul Sfântului Cuvios Sisoe cel Mare

 Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

Sihăstrind, înger pe pământ te-ai arătat, luminând, cuvioase, gândurile credincioșilor cu dumnezeiești semne totdeauna. Pentru aceasta, pe tine, Sfinte Sisoe, cu credință te cinstim.

La 5 iulie în calendarul ortodox 2022 mai sunt pomeniți

  • Sfânta Muceniță Lucia, fecioara, și a lui Rix, vicarul; 
  • Sfinții 24 de mucenici care împreună cu Lucia și cu Rix au mărturisit pe Hristos;
  •  Sfințitul Mucenic Astie, episcopul Dirahiei; 
  • Sfințiii Arhip și Filimon; 
  • Sfinții Mucenici Apolonie, Alexandrion, Epimah și Onisim.
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
vlăduța lupău png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
tragedie cobadin jpg
Alexia Eram (6) jpg
David Beckham
image
image
image
image
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg
vaccin covid jpeg
accident balcic jpg
MUGUR ISARESCU foto inqaum photos octav ganea
image png
scumpiri alimente 2019 jpeg