Call center pentru protecția consumatorilor pe litoral. Unde puteți reclama problemele cu mâncarea

Ești pe litoral și ai probleme cu mâncarea sau „ai luat țeapă la cumpărături”? Ei bine acum ai unde să reclami: s-a înființat „Comandamentul Sezon Estival 2024” care dispune și de un call-center pentru sesizări cu numărul de telefon 0786/577007. Acest număr va funcționa până la 1 septembrie în paralel cu numărul național pentru reclamații: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 

Inspectorii sanitar veterinari în control pe litoral
Inspectori din 10 județe au fost detașați până la 1 septembrie pe litoral. Foto: ziuadeconstanta.ro

Comandamentul funcționează la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanţa din Soseaua Mangaliei nr 78. În cadrul acestui „procuraturi” a bunelor moravuri de pe litoralul românesc vor acționa echipe de control alcătuite din 40 de inspectori 

Cum se vor face verificările inspectorilor ANPC pe litoral 

Echipele de inspectori vor fi organizate în cinci serii succesive de câte 2 săptămâni. Conform unui comunicat al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,  există și o lozincă pe care și-au asumat-o cei din comendament: “0 toxiinfecții alimentare” 

Verificările vor fi realizate de medici, delegaţi din cadrul altor 10 Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţene, care, în perioada cuprinsă între 25 iunie și 1 septembrie, vor acţiona, alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale din cadrul DSVSA Constanța.  

Litoralul a fost împărțit în 6 zone  

Activitatea de control se va desfășura pe 6 zone de interes turistic si agrement de pe litoralul Mării Negre, începând cu localitatea Vadu, până în localitatea Vama Veche, astfel: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, incluzând Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol și Mangalia.  

Echipele de control vor folosi autolaboratorul și laboratorul sanitar veterinar si pentru siguranța alimentelor al DSVSA Constanța. În cazul unor suspiciuni sau reclamații, probele prelevate din materii prime, produse finite și testele de sanitație vor avea prioritate 0 față de orice altă anchetă sau control. Inspectorii și autolaboratorul își vor desfășura activitatea conform unui program prestabilit dar, vor prelua şi vor verifica şi sesizările primite din partea cetățenilor. 

Inspectorii vor organiza echipe de control cu alte instituții 

Pentru că în perioada estivală zonele de agrement din județul Constanța se umplu cu noi unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul, toate cu caracter temporar comandamentul are puterea de a solicita și colaborarea altor organisme de control. Acest lucru va duce la controale mixte pe toată perioada desfășurării activității „Comandamentului Sezon Estival 2024”. Astfel, pe teren, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor colabora și vor acționa împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituțiilor din România cu atribuții de control.  

„Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2024 are scopul de a asigura, prin inspectorii oficiali, prin resurse logistice semnificative, evitarea apariției episoadelor de toxiinfecții alimentare și de a oferi un climat de siguranță alimentară turiștilor aflați în vacanță, pe litoralul Mării Negre”, promit reprezentanții ANSVSA în comunicatul care anunță înființarea acestui mega corp de control.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net