Camelia Zorlescu, partenera de scenă a lui Victor Rebengiuc, a încetat din viață la 84 de ani

Ultima actualizare:

Îndrăgita actrița a scenei românești, Camelia Zorlescu, s-a stins din viață luni, pe 25 iulie, la vârsta de 84 de ani. Anunțul a fost făcut azi, de UNITER, prin intermediul unei postări pe social-media. 

Camelia Zorlescu, partenera de scenă a lui Victor Rebengiuc, a încetat din viață la 84 de ani
Camelia Zorlescu, partenera de scenă a lui Victor Rebengiuc, a încetat din viață la 84 de ani

Camelia Zorlescu este cunoscută publicului din România pentru rolurile sale de pe scena teatrului, dar și din filme precum „Medalia de onoare" (2009), în regia lui Călin Peter Netzer și unde l-a avut ca partener pe marele actor, Victor Rebengiuc. 

Maestrul Rebengiuc a transmis un mesaj de condoleanțe pentru cea care i-a fost parteneră pe marele ecran. 

«Dumnezeu s-o odihnească» a scris actorul în unul dintre comentariile postării UNITER. 

Citește și: Doliu la Hollywood! Paul Sorvino, legendarul actor din filmul Goodfellas, a murit la 83 de ani

Mesajul emoționant al Oanei Pellea

Actrița Oana Pellea, fiica regretatului Amza Pellea, și-a exprimat tristețea cu privire la trecerea în neființă a Cameliei Zorlescu și a transmis un mesaj emoționant de condoleanțe familiei, pe rețelele de socializare, alături de o imagine a superbă a artistei. 

«Imi pare foarte rau! Dumnezeu sa te odihneasca! Condoleanțe, Mihai! Condoleanțe familiei!», scris Oana Pellea. 

Alte actrițe importante din România și-au manifestat la rândul lor regretul față de moartea Cameliei Zorlescu, printre acestea numărându-se Rodica Negrea, Emilia Popescu, Ioana Petrescu, Rodica Mandache și mulți alții. 

Interesant și: Celebrul actor din Titanic, David Warner, a murit la 80 de ani

Actrița s-a născut la Galați în 1938. În 1962 Camelia Zorlescu a absolvit Institutul Național de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la secția Actorie, sub îndrumarea profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar și Ion Olteanu. Debutul actoricesc l-a avut pe scena Teatrului de Stat din Târgu Mureș, unde, alături de alți colegi, a înființat secția română de teatru.

Ulterior a ajuns în București, unde a jucat numeroase spectacole la teatrul Notarra. 

Filmografia Cameliei Zorlescu este una cu adevărat impresionantă, regretata actriță dovedind că este un real talent al marelui ecran, jucând în pelicule de referință ale cinematografiei românești. 

Dintre filmele în care a jucat Camelia Zorlescu fac parte: Gioconda fără surîs (1968), Canarul și viscolul (1970), Departe de Tipperary (1973), Drumuri în cumpănă (1979), Nea Mărin miliardar (1979), Bietul Ioanide (1980) - dublaj de voce, Lovind o pasăre de pradă (1983), Glissando (1984), Declarație de dragoste (1985), Cuibul de viespi (1987) — prințesa Caragea.

Camelia Zorlescu și-a continuat activitatea pe tot parcursul anilor '90, când a jucat în producții percum «Senatorul melcilor», «Asfalt Tango» și chiar în serialul de televiziune «Cu un pas înainte» difuzat pe PRO TV. 

Artista a continuat să joace, în ciuda vârstei înaintate și a problemelor de sănătate, astfel că în 2009 a făcut un rol superb alături de Victor Rebengiuc, în filmul «Medalia de onoare», un rol de care și-a adus cu drag aminte mulți ani mai târziu într-un interviu din Formula As

 «A fost o colaborare extraordinara cu acest tanar si foarte special regizor. Netzer stie ce vrea, dar, mai ales, stie ce nu vrea. Abia acum, dupa ce am jucat in 35 de filme, am inteles ce inseamna "actorul de film"... Eu n-am visat ca o sa iau rolul asta. Au fost cateva mari actrite gandite pentru acest rol. Totusi, mi l-a incredintat mie. Mi-a dat incredere, spunandu-mi chiar de la inceput: "Sa n-ai emotii, esti foarte buna".» relata Camelia Zorlescu

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net