Canicula din România nu se domolește în următoarele trei zile. Unde va fi cel mai cald

Meteorologii anunţă că România va fierbe la propriu în următoarele trei zile. Cel mai cald va fi în centrul și estul țării unde temperaturile de 35 de grade vor fi o normalitate. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele trei zile iar veștile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru cei care așteaptă răcoare și s-au săturat de temperaturile ridicate. 

Canicula afectează pe toată lumea, tineri și bătrâni
Pe caniculă circulația pietonilor devine o adevărată aventură. Foto: romania-actualitati.ro

Luni, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul şi parţial estul ţării, marţi se va intensifica şi va cuprinde toată ţara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul şi parţial în centrul ţării. Specialiștii avertizează că urmează valuri de căldură, caniculă şi disconfort termic ridicat. 

Prognoza pentru luni 24 iulie 

”Luni (24 iulie) valul de căldură se va extinde în vestul, sudul şi parţial estul ţării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 şi 23 de grade”, au anunțat specialiștii de la Autoritatea Națională de Meteorologie citați de news.ro 

Prognoza pentru marți, 25 iulie 

Marţi, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată ţara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul şi parţial în centrul ţării. În timp ce în sudul României maximele se vor încadra, în general, între 34 și 38 de grade, în nord, centru și nord-est, temperaturile vor fi între 25 și 32 de grade.

„E foarte posibil ca maximele să urce local în sudul țării până la 40 - 42 de grade, iar izolat, în special în lunca Dunării, nu sunt excluse nici valori ușor mai ridicate” scriu specialiștii de la meteoradar.ro. Este de așteptat ca temperaturile înregistrate în primele zile ale săptămânii viitoare să bată toate recordurile înregistrate nu doar în această vară ci și în ultimii 10 ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net