Categoria de români care pot să primească 2.500 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Piața forței de muncă se confruntă cu un deficit uriaș de personal. Este greu să ții pasul cu exodul, dar și mai greu să încerci să-i aduci înapoi pe cei care deja și-au făcut o viață peste hotare. Cel mai nou program al Guvernului oferă bani celor care se angajează în țara noastră. Pot să primească chiar și 2.500 de euro dacă se angajează pentru o perioadă de cel puțin 12 luni. 

Românii care se întorc din străinătate pot să primească 2.500 de euro Foto: Shutterstock
Românii care se întorc din străinătate pot să primească 2.500 de euro Foto: Shutterstock

2.500 de euro din partea statului 

Nu mulți cunosc faptul că românii care au plecat în străinătate pentru a duce o viață mai bună pot să se întoarcă în România și să beneficieze de sprijin financiar și subvenții din partea statului. Așadar, cei care îndeplinesc anumite condiții pot primi 12.500 de lei, adică 2.500 de euro. Scăderea forței de muncă din țara noastră a determinat Guvernul să implementeze măsuri prin care să încurajeze întoarcerea celor plecați în afara țării, scrie RomâniaTV.net.

În ce domenii se caută forță de muncă 

Datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că deficitul de forță de muncă a crescut semnificativ în ultimii ani. Sunt 560.000 de locuri de muncă disponibile, din care aproximativ 330.000 sunt poziții vacante neocupate. Acestea acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv muncă necalificată, dar și muncă bine calificată și specializată în IT, asistență socială și asigurări. Chiar și în domenii precum mecanica agricolă există cerere pentru lucrători calificați.

Bani pentru cei care se angajează pe cel puțin 12 luni 

Ca românii să se întoarcă înapoi acasă, statul român a introdus măsuri active de sprijin. Cea mai avantajoasă măsură e „prima de instalare”, în valoare de aproximativ 2.500 de euro (echivalentul a 12.500 de lei), acordată celor care se angajează în țară pe o perioadă de minim 12 luni. Această sumă este acordată la angajare, iar diferența este plătită după 12 luni, dacă persoana rămâne în țară împreună cu familia sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net