Cazul Maria Macsim Nicoară: Un profiler FBI și avocatul familiei spun că mezzosoprana a fost ucisă

Profilerul FBI Mihaela Brooks și avocatul familiei artistei care și-a pierdut viața la câteva luni după ce ar fi fost găsită de soțul ei inconștientă la baza scărilor din vila în care locuiau fac declarații uluitoare: anchetatorii ieșeni au greșit când au dat verdictul de accident în acest caz. 

mezzosoprana 1 jpeg

Concluzia la care au ajuns avocatul Artin Sarchizian și profilerul Mihaela Brooks după ce au analizat amânunțit dosarul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară dă peste cap întreaga anchetă: artista a fost ucisă.

Profilerul FBI vorbește despre „greșelile procurorilor și anchetatorilor”. Acesta este de părere că dosarul Mariei Macsim este un „dosar de maculatură, o groază de hârtii, declarații, fișe medicale, raport de necropsie, și așa mai departe, și atât”. Din punctual său de vedere, anchetatorii nu a făcut o analiză a tuturor actelor existente la dosar, din niciun punct de vedere: nici psihologic, nici criminalistic, nici medico-legal, conform bzi.ro.

Atât avocatul familiei mezzosopranei, cât și Mihaela Brooks, care au format o echipă, suțin că există elemente de noutate care să convingă judecătorii să reia cercetarea asupra suspiciunii de crimă. Aceștia susțin că sunt mai multe „carențe” în anchetă, de altfel, foarte vizibile. 

Profilerul Mihaela Brooks
Profilerul Mihaela Brooks

Despre expertizele medico-legale, profilerul Mihaela Brooks spune că deține expertize ale unor oameni de știință foarte apreciați în domeniu. Aceștia ar susține că loviturile de la cap ale mezzosopranei nu ar avea nicio legătură cu scara pe care ar fi căzut. Anumiți experți ar fi concluzionat că artista ar fi fost bătută foarte rău, creierul ei fiind făcut „șnițel”.

„Loviturile la cap, și aici pot spune că avem dovezi științifice, în care voi arăta biomecanica rănilor la cap și că absolute toate loviturile pe care le-a avut la cap nu au legătură absolut deloc cu scara. A fost o modalitate a soțului de a scăpa de acuzația de violență, care a început sus în camera ei, la etaj și s-a terminat jos, la parter”, a precizat Mihaela Brooks.

Accidentul care a trimis-o pe artistă în comă 

Maria Macsim Nicoară a fost găsită de soțul ei sâmbătă, 9 mai, la ora 23:00, căzută la capătul scărilor din locuința lor și a fost așezată pe un pat. Ulterior, spre dimineață, pianistul a realizat că soția sa se află în stare critică și a cerut sfatul mamei sale. La ora 7.10, Viorica Nicoară, soacra mezzosopranei, a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor, spunând că nora sa a suferit un accident casnic și este inconștientă. Luând în considerare toate aceste aspecte, rezultă că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a stat aproximativ opt ore în agonie.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dusă la spital în stare critică. Doctorii de la Spitalul de Neurochirurgie au considerat că oamenii legii trebuie să știe despre starea artistei și să verifice cum s-a putut întâmpla ca un simplu accident casnic să îi producă leziuni atât de grave. Poliția a început imediat o anchetă. Așadar, au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. Îndrăgita artistă a murit pe 23 decembrie 2020. Câteva luni mai târziu, Codrin Nicoară a fost trimis în judecată pentru lăsarea făr ajutor a unei persoane lăsate în dificultate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net