Ce medicamente sunt interzise în Grecia. Riști amenzi mari sau închisoare dacă ai aceste pastile cu tine

A început sezonul concediilor în Grecia, iar românii iau cu asalt stațiunile însorite. Pastilele sunt o prioritate în bagajul fiecăruia, însă trebuie să fii foarte atent în privința a ceea ce transporți în Grecia. Unele medicamente sunt clasificate drept substanțe interzise, scrie adevărul.ro

Reguli stricte dacă călătorești în Grecia Foto: Shutterstock
Reguli stricte dacă călătorești în Grecia Foto: Shutterstock

Care sunt medicamentele interzise 

Legislația din Grecia este destul de strictă în privința unor medicamente care sunt considerate substanțe interzise. Românii care vor merge în Grecia, anul acesta, trebuie să aibă grijă ce medicamente își iau la ei, pentru că riscă amenzi sau chiar închisoare. 

Pe lista medicamentelor interzise se regăsesc: Diazepam (Denumire comercială: Diazepam ) – interzisă fără prescripție; Tramadol (Denumire comercială: Tramadol, Zaldiar, Doreta, Mabron, Skudexa ) – interzisă fără prescripție. Nici medicamentele care conțin codeină nu sunt permise în Grecia (inclusiv Nurofen Plus, Solpadeine, Ultracod, Codamin P, Fasconal ).

Pentru antibiotice e nevoie să ai rețeta 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă românilor care călătoresc în Grecia să solicite Caselor Naționale de Asigurări din România obținerea Cardului European pentru Asigurări de Sănătate. „Atenție! Nu luați cu dumneavoastră decât cantitățile de medicamente strict necesare! Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră rețeta medicului pentru medicamentele care depășesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de rețetă”, avertizează MAE.

Mulți turiști preferă Grecia ca destinație 

Nu mai puțin de patru orașe din Grecia se află printre primele 100 cele mai populare destinații din întreaga lume. Atena a ajuns pe locul 26. Această valoare a fost stabilită de Euromonitor prin analiza și ponderarea atractivității orașelor în șase domenii diferite. Spre deosebire de anii precedenți, nu mai există un clasament bazat pe numărul de turiști, în principal din cauza lipsei de date privind călătoriile.

Grecia are parte de ani de zile de un boom turistic susținut. Motivul principal este locația sa mediteraneană din sudul Balcanilor, cu un peisaj de munți și nenumărate insule care este incomparabil în Europa. De asemenea, istoria fără îndoială plină de evenimente a țării, cu numeroase monumente și atracții din antichitatea greacă, este unul dintre principalele motive pentru care tot mai mulți turiști se înghesuie în această țară.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net