Ce români primesc 700 de lei pe cardul de energie? Când intră banii

În această iarnă, milioane de români vor beneficia de un ajutor esențial pentru a face față facturilor la energie. Voucherele de energie, în valoare de 700 de lei, vor fi distribuite de două ori pe an și sunt destinate persoanelor cu venituri mici, pentru a le sprijini în sezonul rece. Spre deosebire de anul trecut, când aceste ajutoare erau finanțate din fonduri europene, în prezent, suportul este acoperit integral de la bugetul de stat, într-un context economic mai strâns.

Card energie.
Card energie.

Cui vor fi acordate voucherele de energie

Voucherele de energie vor fi acordate pensionarilor cu venituri sub 2.000 de lei, inclusiv. De asemenea, se vor califica pensionarii de invaliditate cu venituri similare, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venituri sub 2.000 de lei, familiile cu alocație de susținere și persoanele/familiile beneficiare de ajutor social. Acest sprijin vizează să acopere o parte semnificativă din cheltuielile necesare pentru încălzirea locuinței.

Cum și când se acordă ajutoarele

Cardurile de energie au fost emise și distribuite prin intermediul Companiei Naționale Poșta Română, în colaborare cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor – ANAF, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Premierul Marcel Ciolacu a asigurat recent că pensionarii ale căror venituri au fost ajustate în urma recalculării pensiilor vor continua să primească acest ajutor. Pensiile majorate nu vor influența dreptul la vouchere, urmând să fie luat în calcul ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare.

Ce cheltuieli acoperă voucherul de energie

Voucherele de energie pot fi folosite pentru achitarea diverselor cheltuieli de încălzire, inclusiv:

- Facturi la energie electrică și termică în regim centralizat
- Gaze naturale
- Butelii
- Lemn de foc
- Rumeguș
- Cărbune
- Alte materiale de încălzire care pot fi utilizate în locuințe

Acest ajutor are scopul de a asigura că persoanele cu venituri reduse nu vor avea dificultăți majore în a-și menține căldura în sezonul rece, contribuind astfel la bunăstarea și confortul acestora în perioada iernii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net