Ce salariu primește Patriarhul Daniel. Este de aproximativ 5 ori mai mare decât al unui preot obișnuit

Ultima actualizare:

Biserica Ortodoxă Română este una dintre cele mai apreciate instituții din țara noastră, iar mulți oameni mărturisesc că au încredere în aceasta. Ei bine, românii care s-au întrebat ce salarii sunt oferite de către Biserica Ortodoxă Română pot fi surprinși să afle despre ce sume este vorba. Mai ales atunci când vine vorba despre suma pe care o primește Patriarhul Daniel!

Salariul este de aproximativ 5 ori mai mare decât al unui preot obișnuit / foto: basilica.ro
Salariul este de aproximativ 5 ori mai mare decât al unui preot obișnuit / foto: basilica.ro

Patriarhul Daniel ocupă cea mai importantă funcție din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, iar această funcție vine și cu o imensă popularitate și responsabilitate, în rândul românilor ortodocși.

Ei bine, se pare că salariul oferit este unul pe măsura responsabilităților! Mai precis, Patriarhul Daniel primește o sumă de aproximativ 25.000 de lei, salariu ce comparabil cu cel al președintelui Senatului, cât și cu cu cel al președintelui Camerei Deputaților.  

Însă, dacă o sumă atât de ridicată poate fi ceva la care ne așteptam, poate un detaliu mai surprinzător este diferența dintre salariul Patriarhului și cel al unui preot obișnuit. Mai precis, în anul 2022, un preot ce avea studii superioare de gradul I primea un salariu brut de 4.000 de lei! În același timp, un cei care aveau studii superioare de gradul II primeau un salariu de 3.900 de lei.

Ce salariu are Patriarhul Daniel

Se pare că un preot definitiv primea, la acel moment, un salariu de 3.850 de lei, în timp ce o persoană care era de abia la început de carieră în cadrul Bisericii primea 3.700 de lei, potrivit informațiilor oferite de către cei de la stiripesurse.ro.

Mai mult decât atât, în privința preoțiilor cu studii medii, diferența nu era foarte mare, atunci când vine vorba despre salariile primite. Mai precis, un debutant cu studii medii primea în anul 2022 suma de 3.550 de lei. Însă, pe măsură ce poziția din cadrul Bisericii este mai avansată, salariul crește semnificativ. De exemplu, un episcop primea lunar 5.000 de lei, în timp ce un mitropolit poate lua un salariu de 7.500 de lei, în fiecare lună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net