Ce se va întâmpla cu pensiile începând de la 1 mai, conform PSD

26 ianuarie 2022

├Än urma discu╚Ťiilor care au avut loc ├«n Parlamentul Rom├óniei, cre╚Öterea aloca╚Ťiilor ╚Öi a pensiilor au redevenit un motiv de ceart─â. ├Än acela╚Öi timp, Olgu╚Ťa Vasilescu a transmis c─â PSD va face demersurile necesare pentru a renegocia majorarea pensiilor, dar de data asta al─âturi de oficialit─â╚Ťile de la Comisia European─â. 

image

Pensiile ╚Öi aloca╚Ťiile, motiv de ceart─â

ÔÇŁNoi am precizat ├«nc─â de c├ónd am intrat la guvernare, din primele ╚Öedin╚Ťe ale coali╚Ťiei, faptul c─â PSD-ul sub nicio form─â nu renun╚Ť─â la Legea 127, c─â dac─â se pune aceast─â problem─â noi nu vom intra la guvernare, s-a acceptat s─â fie doar c├óteva modific─âri, am venit cu varianta de 40% care ar trebuii s─â se dea de la 1 ianuarie 2022, din p─âcate ├«ns─â nu s-a putut face aceast─â aplicare p├ón─â nu se fac ni╚Öte calcule. Pentru c─â un domn de la USR, domnul Ghinea, care nu avea nicio leg─âtur─â cu legea pensiilor, habar nu avea despre nimic, a pus ├«n PNRR, f─âr─â niciun fel de dezbatere public─â, f─âr─â s─â afl─âm vreunul dintre noi, din Rom├ónia, c─â se urm─âre╚Öte a╚Öa ceva, c─â procentul din PIB nu poate s─â dep─â╚Öeasc─â 9,4%, aten╚Ťie, cu alt─â corectare din legea respectiv─â, cu tot cu pensiile speciale. Media Uniunii este 13%. Nu ne uit─âm la Grecia care are 18% din PIB, dar ne uit─âm la Portugalia care are 16% ╚Öi care are o economie similar─â cu a noastr─â. 

Iar─â╚Öi o chestiune important de punctat. Nu se modific─â formula de calcul a pensiei. Vreau s─â ╚Ötie to╚Ťi rom├ónii c─â legea pensiilor 127 nu s-a aplicat p├ón─â acum ├«n Rom├ónia!ÔÇŁ, a declarat Olgu╚Ťa Vasilescu ├«n emisiunea Punctul de ├Änt├ólnire de la Antena 3.

Totu╚Öi, aceste discu╚Ťii privind majorarea pensiilor ╚Öi a aloca╚Ťiilor vin ├«n contextul ├«n care Rom├ónia este frunta╚Ö─â ├«n Uniunea European─â privind rata infla╚Ťiei, conform informa╚Ťiilor furnizate de c─âtre website-ul Trading Economics.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg