Cel mai periculos drum din lume e plin de curbe și pante abrupte! Șoferii spun că numai un nebun s-ar încumeta să meargă pe aici

Nu toate șoselele oferă aceleași condiții de siguranță, iar unele drumuri pot fi semnificativ mai riscante decât altele.

Autostrada James W. Dalton, Alaska  / foto: wikimedia.org
Autostrada James W. Dalton, Alaska / foto: wikimedia.org

Acest lucru se datorează unei varietăți de factori, printre care se numără caracteristicile fizice ale drumului, cum ar fi pantele abrupte, trecătorile înguste și terenul accidentat, care pot crește considerabil gradul de dificultate și pericol pentru șoferi.

De asemenea, un alt aspect esențial este izolarea geografică a acestor drumuri, care poate însemna că, în caz de accidente sau defecțiuni, ajutorul poate întârzia să apară din cauza distanțelor mari și a accesului dificil. Iată care este cel mai periculos drum din lume. 

Autostrada James W. Dalton, Alaska, cel mai periculoasă șosea din lume 

Autostrada James W. Dalton, situată în Alaska, este cunoscută drept una dintre cele mai periculoase șosele din lume, fiind un adevărat test pentru cei care se aventurează pe traseul său dificil.

Construită inițial pentru a sprijini transportul de echipamente către câmpurile petroliere de la Prudhoe Bay, această autostradă se întinde pe aproximativ 666 de kilometri de drum accidentat și izolat, traversând regiuni extrem de sălbatice și inospitaliere.

Unul dintre principalele pericole ale autostrăzii este condiția sa extrem de precară, majoritatea fiind neasfaltată, ceea ce creează condiții dificile pentru orice tip de vehicul, mai ales în perioadele de ploi sau ninsoare.

Șofatul aici este o aventură pentru cine are curaj

Terenul accidentat, pantele abrupte și virajele periculoase fac ca șofatul să fie o adevărată provocare. De asemenea, lipsa de stații de alimentare cu combustibil, de servicii de reparații și de adăposturi sigure face ca orice problemă tehnică sau accident să devină o situație critică, având în vedere distanțele mari până la cel mai apropiat ajutor.

Pe lângă condițiile meteo severe, inclusiv viscole și temperaturi extrem de scăzute, autostrada este tranzitată frecvent de camioane de mare tonaj, care îngreunează și mai mult traficul.

Acești factori fac din Autostrada James W. Dalton din Alaska un drum unde fiecare călătorie necesită pregătire meticuloasă, atenție sporită și mult curaj, potrivit nextbase.eu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net