Cine este Genica, spaima animalelor sălbatice! Ea a strigat: „Mușcă-l, Ursulică”, atunci când s-a trezit cu ursul în curte

Ultima actualizare:

Videoclipul cu o femeie gonind cu mâinile goale un urs masiv au făcut înconjurul internetului acum o săptămână. Reporterii „Adevărul” au fost la casa femei din Buzău şi i-au aflat povestea. Genica Şenchiu, în vârstă de 52 de ani, şi-a apărat caprele din ogradă, având de partea ei un câine şi o voce puternică. Nu e prima dată când fiarele sălbatice intră în ograda ei!

Săteanca  a pus pe fugă  şi porcii  sălbatici
Săteanca a pus pe fugă şi porcii sălbatici

Întâlnire extrem de riscantă, la începutul lunii iulie, în Plavăţu, un cătun al comunei Mânzăleşti (Buzău)! Un urs flămând intrase printr-o spărtură făcută cu ghearele în gardul metalic şi încerca să prindă caprele care fugeau agitate prin grădină. Deşi a observat că sălbăticiunea este foarte mare, Genica Şenchiu, proprietara gospodăriei, şi-a luat inima-n dinţi şi a început să alerge spre ea. Un reporter de la adevarul.ro a stat de vorba cu femeia care a înfruntat fiara.

«Îi mulţumesc Domnului că n-am păţit nimic»

Înainte să pornească spre urs, Genica a apucat să-l elibereze din lanţ pe câinele Ursulică. „I-am scos lanţul de la gât şi câinele a luat-o pe lângă mine şi s-a dus direct către animal. I-am strigat imediat: «Muşcă-l, Ursulică!». Pe la jumătatea grădinii am început să filmez cum ursul se ridica în două labe”, îşi aminteşte ea. În imaginile filmate se vede cum femeia intră fără pic de teamă în pădure şi strigă din răsputeri pentru a speria animalul de câteva sute de kilograme. „Acum realizez că putea fi ascuns în vreo râpă. Eu m-am dus după el ca să-l alung şi ca să nu se mai întoarcă la capre, prin spărtura din gard. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că n-am păţit nimic”, mărturiseşte Genica.

Genica Şenchean  şi bravul căţel Ursulică. Foto: Iulian Bunilă
Genica Şenchean şi bravul căţel Ursulică. Foto: Iulian Bunilă

Specialiştii arată că săteanca din Mânzăleşti s-a expus unui risc major când a încercat să sperie sălbăticiunea, gestul ei fiind nerecomandat. „Ursul are simţurile foarte dezvoltate şi era suficient ca persoana să-şi facă simţită prezenţa, fără zgomote sau fără să alerge spre el. Animalul pleacă dacă simte prezenţa omului. Doar ursoaica devine agresivă, în cazul în care are pui”, explică Dragoş Ştefănescu, de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Buzău.

«Am alergat mistreţii până au ieşit prin mărăcini»

Sălbăticiunile care vin în gospodăria Genicăi Şenchiu nu par să aibă sorţi de izbândă. Noi filmări postate de săteanca din Plavăţu, cătun de munte înconjurat de o pădure, o surprind în timp ce înfruntă o turmă de porci mistreţi. Imaginile în care femeia goneşte animalele sălbatice din curte au fost postate zilele trecute, deşi întâmplarea respectivă a avut loc înaintea episodului cu ursul. Ea mărturiseşte că a fost nevoită să preia şi rolul de apărător al gospodăriei, după ce soţul a plecat la muncă în Scoţia şi a lăsat-o singură, cu cele zece căpriţe în grijă.

Ursul a părăsit  în cele din urmă  gospodăria femeii
Ursul a părăsit în cele din urmă gospodăria femeii

„Nu mi-e deloc frică: de mică, tata mă trimitea cu vacile pe munte. Apar mereu vulpi, mistreţi şi urşi”, se amuză Genica. „Porcii sălbatici veneau şi-mi întorceau pământul prin bătătură. La un moment dat, când să dau drumul la capre, pe la şapte dimineaţa, i-am găsit pe mistreţi la uşa grajdului. Se vede în filmare cum i-am alergat toată grădina. Au ieşit prin mărăcini şi s-au dus la vecini”, încheie buzoianca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net