Cine este îndrumat să meargă la centrele de evaluare Covid

25 ianuarie 2022

Pacien╚Ťii ce au forme u╚Öoare sau medii, ce au survenit prin contaminarea cu virusul Sars-Cov-2, pot merge la centrele de evaluare ├«n ambulatoriu, chiar dac─â ace╚Ötia nu au trimitere de la medicul de familie, au transmis reprezentan╚Ťii din partea Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii.

covid 0 jpeg

Cine poate merge la un asemenea centru de evaluare

Pentru a putea merge la un centru de evaluare ├«n ambulatoriu, persoanele ce au forme u╚Öoare sau medii trebuie s─â prezinte un test antigen cu un rezultat pozitiv, ce a fost efectuat ├«ntr-o clinic─â autorizat─â sau la medicul de familie ce este ├«nregistrat ├«n aplica╚Ťia Corona Forms. 

Potrivit reprezentan╚Ťilor din partea Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii, harta acestor unit─â╚Ťi de evaluare indic─â c─â acestea se afl─â ├«n imediata apropiere a spitalelor publice, ├«nsum├ónd un num─âr de 174 de unit─â╚Ťi de evaluare. Conform previziunilor Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii, ├«n cel de al cincilea val al pandemiei, vor fi deschise ├«n total 230 astfel de centre de evaluare Covid.

Conform medicilor, pacien╚Ťii ce prezint─â simptome u╚Öoare sau medii sunt ├«ndruma╚Ťi s─â se prezinte la astfel de centre de evaluare pentru o consulta╚Ťie sau, ├«n func╚Ťie de gravitate, s─â se realizeze un tratament cu antivirale sau cu anticorpi monoclonali. De asemenea, ca aceste tratamente antivirale s─â fie eficiente, este necesar ca pacientul s─â se prezinte ├«n primele cinci zile de la debutul infec╚Ťiei, eficacitatea acestora fiind dat─â de nivelul de infec╚Ťie care s-a produs ├«n corp, atrag aten╚Ťia speciali╚Ötii. De asemenea, s-a recomandat ca persoanele infectate s─â evite, pe c├ót posibil, utilizarea transportului ├«n comun. 

Totu╚Öi, ├«n func╚Ťie de simptomele pe care pacientul le poate avea, boli sau factori de risc, medicul specialist poate dispune un set de analize de laborator, radiografie pulmonar─â sau chiar CT, potrivit Ghidului de evaluare furnizat de c─âtre Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii. 

Unul dintre centrele de evaluare poate fi întâlnit în București, Spitalul Ministerului de Interne, la Spitalul Malaxa, la Institutul Marius Nasta sau chiar la Spitalul Sfântul Ioan.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg