Cine este Teodora, una dintre puținele viitoare profesoare care a luat 10 la examenul de titularizare

Ultima actualizare:

În condițiile în care mai puțin de jumate dintre viitorii angajați din învățământ, au luat note sub 7 la examenul de titularizare, o tânără din Botoșani a reușit să devină un exemplu pentru toată lumea.

Teodora are doar 22 de ani / foto: arhivă personală
Teodora are doar 22 de ani / foto: arhivă personală

Teodora Palade are 22 de ani din Botoşani, este olimpică la Psihologie-Pedagogie și este printre singurele care didactice care a luat la examenul de titularizare din Iaşi notă maximă.

Doar 48% dintre candidați au luat peste 7 la proba scrisă a examenului de titularizare, iar 33,4% au obținut între 5 și 7, arată datele publicate, marți, de Ministerul Educației.

Rezultate excepționale la învățătură

Eleva unui liceu cu profil pedagogic, Teodora Palade, a absolvit gimnaziul cu media 9,97, şi a intrat la liceu cu media 9,70 și a fost premiată și la olimpiadele din Psihologie-Pedagogie.

Ea este fiica unor apreciați profesori, Teodora a moștenit dragostea pentru copii şi pentru educaţie.

„Mi-am dorit foarte mult acest rezultat şi am învățat de dimineaţa până seara în câte trei reprize, în fiecare zi. Şi totuși niciodată nu părea suficient, întotdeauna găseam încă ceva de citit. Şi citeam, până se făcea miezul nopții, iar dimineaţa o luam de la capăt.(...)

Educația are un rol primordial în dezvoltarea personalității umane.(...) Părinţii meu au fost şi vor fi întotdeauna un model pentru mine de performanță, bunătate responsabilitate şi iubire”, a spus Teodora pentru botosaninews.ro

Acum, Teodora este psiholog şi psihoterapeut în formare și a ales să profeseze în calitate de consilier școlar.

„Îmi doresc ca în cariera mea să apreciez fiecare elev în parte în funcție de progresul şi abilitățile sale, fără a pune accent atât de mult pe ierarhie", a mai spus Teodora sursei citate.

Dezastru la titularizare

Ministerul Educaţiei a publicat marţi rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar (sesiunea 2023), desfăşurată în data de 12 iulie 2023

Conform datelor prezentate de minister, 48% dintre candidaţi au obţinut note peste 7 (şapte), procentul fiind aproximativ la acelaşi nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%) şi superior cu peste 4% faţă de rezultatele consemnate în anul 2021 (44,47%).

Rata notelor între 5 şi 7 este în creştere comparativ cu anul trecut: 33,45% faţă de 32,91%.

Din promoţia curentă, 44,99% dintre candidaţi au obţinut note peste 7 (şapte), procent relativ apropiat de nivelul înregistrat în anul anterior (45,83%) şi superior celui din anul 2021 (40,63%).

127 de candidaţi au obţinut nota 10 (146 în anul 2022 şi 130 în anul 2021), iar 11.321 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99.

În centrele de evaluare au fost transmise 23.892 de lucrări, fiind notate 23.850 de lucrări. Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, 42 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Alţi 26 de candidaţi au fost eliminaţi din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Toţi candidaţii aflaţi în aceste situaţii nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul şcolar 2023 - 2024.

Mai mulți candidați s-au retras

Rata de participare la proba scrisă a fost 83,17% (din promoţia de absolvenţi ai acestui an s-au prezentat 81,70% dintre candidaţi).

Alţi 2.623 de candidaţi (9,87%) s-au retras (2.541 de candidaţi din motive personale şi 82 de candidaţi din motive medicale).

Contestaţiile pot fi depuse marţi la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar) până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale vor fi comunicate miercuri, 26 iulie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net