Cine sunt românii care vor avea cinci zile legate libere, de Rusalii

A mai rămas foarte puțin până la minivacanța de Rusalii. O parte din români vor avea cinci zile libere, legate, în care se vor putea relaxa. Click! îți spune dacă te afli printre norocoși!

Unii bugetari vor sta mai mult acasă, de Rusalii / foto: Pixabay
Unii bugetari vor sta mai mult acasă, de Rusalii / foto: Pixabay

Încă din ianuarie, Guvernul a aprobat, la începutul anului, încă o zi liberă, în principal pentru angajații de la stat.

Anul acesta, Rusaliile pică pe 4 și 5 iunie (duminică și luni), zile care sunt declarate libere legale. În același timp, și ziua de 1 iunie este sărbătoare legală nelucrătoare.

Tocmai din acest motiv, Executivul a votat să se facă punte între 1 iunie și weekend-ul de Rusalii. Astfel, elevii și unii bugetari vor avea liber și vineri, 2 iunie. Condiția este ca activitatea să fie recuperată.

Așadar, unii bugetari vor sta acasă cinci zile la rând, de joi, 1 iunie, până luni, 5 iunie, inclusiv.

Nu toți bugetarii sunt liberi pe 2 iunie

Totuși, există și sectoare în care ziua de vineri, 2 iunie, este lucrătoare, iar un exemplu în acest sens este Poșta Română.

Poștașii vor merge să ducă banii pensionarilor chiar dacă această zi ar fi trebuit să fie liberă. 

„Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal.

Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, potrivit România TV.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net