Cod portocaliu de vreme rea și ninsori abundente. Care sunt cele mai afectate județe

Ultima actualizare:

Specialiștii de la ANM au anunțat pentru perioada 3-5 aprilie cod portocaliu de vreme rea, vânt puternic și ninsori abundente, în unele regiuni din țară.

De astăzi și până pe 5 aprile, vremea va fi din ce în ce mai rea, temperaturile scad şi temporar vor fi precipitaţii, mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marţi spre miercuri, aria acestora se va restrânge către nord-est, sunt anunțurile făcute de către meteorologi.

Zilele acestea, în unele zone din țară, o să aibă loc ninsori abundente. Foto: Click.
Zilele acestea, în unele zone din țară, o să aibă loc ninsori abundente. Foto: Click.

În ce zone din țară o să ningă zilele acestea

O să avem parte zilele acestea de ploaie, lapoviță și ninsoare. Meteorologii spun că în regiunile sudice şi sud-estice va ploua. În plus, la munte şi în zonele mai joase de relief din nordul şi centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se anunță lapoviţă şi ninsoare. Ba mai mult, local se va depune și un strat consistent de zăpadă. Specialiștii ANM avertizează că, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40...50 l/mp.  

Vânt puternic

Totodată, meteorologii au mai anunțat faptul că vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei şi al Moldovei, unde vitezele la rafală vor depăşi 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h.

De asemenea, conform acestora, vor avea loc intensificări şi în restul ţării. Se pare că în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitaţii mixte.

Cod portocaliu de ninsori

Meteorologii au anunțat că pentru ziua de marţi a fost emis un Cod portocaliu de ninsori abundente. Acesta este valabil în Carpaţii Meridionali şi sudul Carpaţilor Orientali, în special la altitudini de peste 1400 m. În aceste regiuni se va depune și un strat de zăpadă, mai ales la altitudini mai mari de 1400 m.

Vântul, au mai adăugat specialiștii ANM, va avea intensificări cu viteze în general de 55...60 km/h. Ei avertizează că vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută, scriu cei de la Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net