Convoaie militare americane traversează România. „Vin vremuri grele, fraților!”

Se apropie războiul? Asta simt azi mii de români care asistă la un „spectacol” pe cât de grandios, pe atât de înspăimântător: un convoi de camioane încărcate cu vehicule blindate și tehnică militară traversează România de la vest la est, stabilindu-se la baza de la Mihail Kogălniceanu. Zilele acestea sunt așteptate alte două convoaie și circa 1.000 de militari americani.

image

Pandemia de coronavirus a căzut ca o năpastă peste omenire, în ultimii doi ani. Ca și cum asta a fost suficient, acum mai planează o amenințare: războiul. „În contextul în care tensiunile rămân mari din cauza acumulării de trupe rusești la granița cu Ucraina, NATO ia în considerare o postură militară pe termen lung în estul Europei, pentru a-și întări apărarea. SUA a anunțat săptămâna trecută suplimentarea forțelor pregătite de luptă pe flancul estic”, a declarat luni secretarul general Jens Stoltenberg.

Astfel, SUA trimite în România detașamentul Task Force (TF) Cougar, format din aproximativ 1.000 de militari americani ce fac parte din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre. Ei se află în prezent în teatrul de operații din Germania și vor fi detașați în România, unde se vor alătura celor peste 900 de militari americani deja stabiliți în țara noastră. Aici, alături de armata română, vor participa la exerciții de antrenament. Cât timp? „Atât cât este necesar”, a explicat pentru Click! generalul Constantin Spînu.

Primul convoi militar cu blindate americane traversează joi România

Pe lângă militari, SUA trimite și tehnică militară. Primul convoi cu transportoare blindate Stryker, cu artilerie și infrastructură a ajuns la vama Nădlac din Arad miercuri noaptea, iar joi dimineața, flancat de Poliția Militară, a pornit spre baza de la Mihail Kogălniceanu. „Autotrailerele vor forma două coloane separate. Prima coloană, de aproximativ 18 trailere, a plecat din Sibiu în jurul orei 10.45, spre Râmnicu Vâlcea. Urmează 9 ore de odihnă, conform regulilor de transport, apoi călătoria e continuată pe ruta Pitești – București. Această primă coloană e programată să ajungă la Mihail Kogălniceanu vineri, la orele 5-6 dimineața. A doua coloană se va pune în mișcare de la Nădlac vineri dimineața, pe același traseu și, cel mai probabil, seara ajunge la bază”, a transmis joi Ministerul Apărării. Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

„Vin vremuri grele, fraților!”

Defilarea convoiului militar pe șoselele patriei le cam dă fiori reci românilor. „Doamne ferește, ăsta nu-i semn bun!”, spune Elena Dan. „Vin vremuri grele, fraților!”, scrie Petru Bologa pe Facebook-ul MApN. „Prefer asta, decât să fiu obligat să vorbesc rusa”, a adăugat Dănuț Mihalea.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net