Coronavirus pentru 21 aprilie. Numărul de decese, în creștere

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îți oferă zilnic situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătății anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României.

Bilanț coronavirus pentru 21 aprilie
Bilanț coronavirus pentru 21 aprilie

În ultimele 24 de ore, 1.063 de cazuri au fost raportate de către oficialități cu privire la evoluția pandemiei de Sars-Cov-2 pe teritoriul României, cu 44 mai puține cazuri față de ziua anterioară.

Numărul de decese, în creștere

109 din cazuri înregistrate sunt ale unor pacienți ce s-au reinfectat într-o perioadă mai mare de 90 de zile.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 118 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile de profil specializate, numărul de persoane infectate cu COVID-19 este de 1.367, cu 72 mai puține față de ziua anterioară. La terapie intensivă, 229 de persoane sunt internate, cu 4 mai puține față de ziua anterioară. Din totalul de 229 de pacienți la ATI, 197 sunt nevaccinați.

De la începutul pandemiei și până acum, 65.403 de persoane au fost decedat ca urmare a infecției cu Sars-Cov-2.

În intervalul de referință 20.04 - 21.04, 18 de decese au fost înregistrate la nivel național ca urmare a infectării cu Sars-Cov-2. Dintre care, 8 ai unor pacienți de sex masculin și 11 de sex feminin.

Din totalul de 19 pacienți decedați, 12 au fost nevaccinați și 7 vaccinați, unul dintre aceștia cu schemă incompletă. Pacienții ce au decedat și erau vaccinați prezentau comorbidități.

Raed Arafat are COVID

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, luni seara, că s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2. Acesta spune că are simptome ușoare și că a purtat tot timpul masca de protecție de tip FFP2.

„Dupa un test rapid administrat de mine acasa, in aceasta seara, am iesit Covid pozitiv. Acesta dupa ce dimineata testul a fost negativ, eu purtand masca FFP2 tot timpul in cursul zilei de azi.”, a declarat Raed Arafat.

În timpul pandemiei, Raed Arafat a explicat de ce poartă masca de protecție de tip FPP2. „Poate să fie opțiunea fiecăruia și știu că sunt unii, nu sunt singurul, sunt persoane care poartă aceste măști. Noi, având în vedere natura activității noastre și faptul că avem întâlniri cu multe persoane, deplasări, deci e decizia mea să port această mască pentru a mă proteja și pentru a proteja și celelalte persoane din jur. La mine, majoritatea colegilor poartă mască chirurgicală, medicală, și o parte mai mică poartă chiar măști FFP2, care sunt mai protective”, declara secretarul de stat.

Masca medicală simplă conține trei straturi de material și oferă protecție doar persoanelor din jurul celei care o poartă. Practic, nu te protejezi pe tine când o porți, ci îi ferești de îmbolnăvire pe cei din jurul tău. Măștile FFP2 conțin însă cinci straturi de material și au o eficiență de filtrare a particulelor de peste 95%. Ele oferă protecție purtătorului, nu persoanelor din jurul acestuia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net