Coronavirus pentru 23 aprilie. Sub 600 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce în fiecare zi situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Amintim că Grupul de Comunicare Strategică anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. Iată ce arată noile date!

Bilanț Coronavirus pentru data de 23 aprilie 2022
Bilanț Coronavirus pentru data de 23 aprilie 2022

Sâmbătă, 23 aprilie, 566 de cazuri au fost raportate de către Ministerul Sănătății. Cu privire la evoluția pandemiei de Sars-Cov-2 pe teritoriul României, numărul de cazuri înregistrat este unul mai mic decât cel înregistrat în urmă cu 24 de ore cu peste 400 de cazuri.

A scăzut numărul deceselor la nivel național

66 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.210, cu 39 mai puțin față de numărul de cazuri înregistrat în ziua anterioară.

La ATI sunt internate 212 persoane, cu 6 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 212 pacienți internați la ATI, 185 sunt nevaccinați, iar 75 dintre aceștia au vârste mai mici de 18 ani. 

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 9 decese (6 bărbați și 3 femei), dintre care un deces este anterior intervalului de referință.

Dintre cele 9 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și 4 la categoria de vârstă a persoanelor trecute de 80 de ani. 

Citește și Raed Arafat are Covid. Cum se simte șeful DSU

Cum a evoluat pandemia în România

Totuși, cum se arată situația epidemiologică în România fără aceste măsuri de protecție? Restricțiile au dispărut, dar virusul a rămas.

Vezi și Milioane de cetățeni din Shanghai sunt închiși în case și strigă de la geam că mor de foame

„Trebuie să conviețuim cu acest virus", a fost rostit pentru prima dată la sfârșitul la Stării de Urgență, în luna mai 2020. Astăzi, suntem nevoiți să trăim cu acest virus, prin lipsa măsurilor de protecție ce au fost ridicate de către guvern.

În același timp, la data de 8 martie, România avea în ziua respectivă 5.461 de cazuri confirmate cu boala COVID-19, cu o rată de pozitivitare de 10,72%. În același timp, ieri, bilanțul zilnic oferit de Ministerul Sănătății prezintă că rata de pozitivare a ajuns la 8%, cu doar 2.320 de cazuri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net