Cresc alocațiile copiilor de la 1 Ianuarie. Suma cu care se majorează este infimă

De la 1 ianuarie 2024, alocațiile copiilor din România vor cunoaște o majorare binevenită. Această schimbare aduce un impuls financiar familiilor cu copii, ajutându-le să acopere mai bine nevoile acestora. Cu toate acestea, opinii controversate apar în rândul părinților, care susțin că, deși orice creștere este binevenită, aceasta nu este suficientă pentru a acoperi cheltuielile asociate cu creșterea unui copil, mai ales în ceea ce privește achiziția rechizitelor școlare.

De la 1 ian cresc alocațiile copiilor. / Foto: Click.
De la 1 ian cresc alocațiile copiilor. / Foto: Click.

Cât este alocația lunară în acest moment

La momentul actual, alocația lunară este de 631 de lei pentru copiii de până în doi ani sau pentru cei cu handicap, iar pentru cei între 2 și 18 ani este de 256 de lei. Din 1 ianuarie 2024, aceste sume se vor majora cu 87 de lei pentru copiii de până în doi ani și cu 35 de lei pentru cei de până la 18 ani. Aceste creșteri reflectă, de fapt, indexarea cu rata inflației, care a variat în acest an între 5 și 10 procente.

Nu doar alocațiile copiilor au beneficiat de această majorare

Natalia Intotero, reprezentant al guvernului, a subliniat că veniturile copiilor reprezintă o prioritate pentru autorități și că acestea își vor onora angajamentele. Conform Ordonanței de Urgență nr. 126/2021, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației.

Nu doar alocațiile copiilor au beneficiat de această majorare. Anul trecut, alocația lunară de plasament a fost crescută, ajungând la 950 de lei. Este important de menționat că titularul dreptului la alocația de stat este copilul, potrivit legii, însă de obicei, banii sunt încasați de unul dintre părinți.

Plata alocației poate fi efectuată fie prin mandat poștal, fie prin transfer bancar, oferind astfel părinților mai multe opțiuni pentru a primi acești bani. Deși această creștere a alocațiilor este binevenită, multe voci din societate susțin necesitatea unor măsuri suplimentare pentru a asigura un trai decent și echitabil pentru copiii României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net