Cum se simte fetița accidentată grav de un adolescent, în parcarea Parcului Pantelimon. Medicii i-au salvat viața pentru a doua oară

Fetița de 7 ani, rănită în accidentul de duminică seară din parcarea exterioară a Parcului Pantelimon din Capitală, căreia i-a fost replantat piciorul la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a fost supusă unei noi intervenții pentru amputarea piciorului din cauza complicațiilor apărute, acesta fiind strivit în mai multe zone.

Imagine de la locul accidentului / foto: Brigada Rutieră a Poliției Capitalei
Imagine de la locul accidentului / foto: Brigada Rutieră a Poliției Capitalei

„Din păcate, la câteva ore de la operația de replantare, în cursul serii, au apărut complicații din cauza sindromului de strivire suferit în urma accidentului, complicații care îi puneau viața în pericol, astfel că s-a decis îndepărtarea de urgență a membrului inferior afectat”, au anunțat marți reprezentanții Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a explicat că fetița avea sindrom de strivire la multiple niveluri, iar strivirea țesuturilor, oaselor și implicit a vascularizației poate duce la necroze. Replantarea a fost efectuată la nivelul superior al coapsei.

Marți, starea fetiței era stabilă, ușor ameliorată față de ziua precedentă. Ea este în continuare intubată și ventilată mecanic.

Prima operație a durat 9 ore

Luni, medicii au anunțat că fetița a fost adusă cu cvasiamputație de picior de la nivelul coapsei, membrul fiindu-i replantat în urma unei operații care a durat 9 ore, starea fetiței fiind relativ stabilă.

„Ieri seară, SMURD a adus o fetiță de 7 ani, victimă a unui accident rutier, pieton, în stare gravă, intubată și ventilată mecanic, cu cvasiamputație de membru inferior stâng de la nivelul coapsei. 

Imediat s-a intrat în sala de operație cu o echipă pluridisciplinară - anestezist, ortoped, chirurg vascular și chirurg plastician - pentru replantarea membrului. S-au refăcut artera femurală și toate structurile - os (numeroase fracturi), mușchi, tegument”, a transmis luni medicul Raluca Alexandru de la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Operația a durat nouă ore, fetița fiind dusă apoi la terapie intensivă în stare relativ stabilă, intubată și ventilată mecanic.

Un copil de 9 ani a fost accidentat mortal, iar fetița de 7 ani a fost rănită duminică seară în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon de o mașină condusă de un adolescent de 17 ani.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
executie ceausescu jpg
femeie ceai raceala jpg
roman in germania terorizat de conationali jpg
2 regele carol al doilea jpg jpeg
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net