Cum va fi vremea de Rusalii 2023 în toată țara. ANM a făcut anunțul

Vremea de Rusalii 2023. Minivacanța de Rusalii aduce temperaturi ridicate, care vor ajunge până la 30 de grade în unele zone, dar după 6-7 iunie sunt așteptate ploi însoțite de scăderea temperaturilor medii, transmite ANM.

Vremea de Rusalii rămâne schimbătoare / foto: Pixabay
Vremea de Rusalii rămâne schimbătoare / foto: Pixabay

Totuși, potrivit meteorologului de serviciu din cadrul ANM, Mihai Timu, vremea de Rusalii 2023 e însă instabilă în toată această perioadă, în mare parte din țară, cu ploi torențiale și vijelii prognozate.

Potrivit meteorologului, până la sfârșitul acestei săptămâni, vremea rămâne schimbătoare, iar probabilitatea pentru furtuni va fi mai mare în cursul după-amiezilor.

De sâmbătă, 3 iunie, ploile vor cuprinde partea de sud, sud-vest și centrul țării, iar duminică, regiuni din vest, sud-vest și centru. Izolat, se pot acumula cantități mai mari de apă, cu peste 30 – 40 de litri pe metru pătrat, a mai spus meteorologul, citat de Libertatea.

Potrivit lui Mihai Timu, cele mai calde zile au fost joi și vineri, cu maxime de 30 de grade, urmând ca de astăzi, sâmbătă, 3 iunie, vremea de Rusalii 2023 se va răci.

„În weekend, vremea se răcește ușor, când în zona de Câmpie vom avea 27 de grade, deci nu este o scădere dramatică” a mai spus meteorologul, potrivit sursei citate mai sus.

Prognoza meteo în București de Rusalii

În Capitală, vremea de Rusalii 2023 va fi schimbătoare. Se anunță ploi ușoare, cu temperaturi maxime de până la 24 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi situate la aproximativ 14 grade Celsius. Potrivit ANM, bucureștenii se vor confrunta cu rafale scurte de vânt.

În mini vacanța de Rusalii 2023 vântul va bate moderat, cu rafale de până la 24km/h dinspre est, sud-est.

Spre seară temperaturile scad serios și probabilitatea de furtuni și descărcări electrice crește cu până la 12%, în timp ce probabilitatea de precipitații va fi de 61%. Norii vor putea fi observați pe cer în pondere de 62%.

Prognoza meteo în Constanța de Rusalii

De Rusalii 2023, vremea se anunță frumoasă, cu o probabilitate scăzută de precipitații, dar cu vânt în rafale.

„La mare, sâmbătă va fi o zi cu vânt moderat, undeva la 45-55 kilometri pe oră, temperaturi de până la 24 de grade, și vor fi șanse de ploi. Duminică, va pătrunde o masă de aer mai rece, cu maxime undeva la 22 de grade pe timpul zilei, dar cerul va fi mai mult senin. Temperatura apei va fi undeva pe la 18-20 de grade”, a mai spus Mihai Timu. 

Prognoza meteo în marile orașe ale României: Avertizare de vijelii puternice în 29 de județe

Potrivit ANM, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte.

În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte. Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Avertizarea este valabilă până la ora 23.00 și vizează județele: Satu Mare, Bihor, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani, Iași.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net