De ce este bine să porți haine noi de Paște? Ce simbolizează această tradiție

Fie că sunt superstiții sau nu, mulți credincioți respectă numeroasele tradiții de Paște. Iar printre acestea se numără și purtarea hainelor noi, dar nu toți știu și ce simbolizează acest obicei. Iată cum a luat naștere această tradiție, ce semnificație are și de ce este bine să porți haine noi de Paște.

De ce este bine să porți haine noi de Paște? (foto: Shutterstock)
De ce este bine să porți haine noi de Paște? (foto: Shutterstock)

Ce simbolizează hainele noi pe care le porți de Paște

În ziua sărbătorii de Paște, tradiția cere ca toți credincioșii să poarte haine noi. Această tradiție are o semnificație profundă, și anume renunțarea la vechile obiceiuri și a adoptării unui nou început. De asemenea, purtarea hainelor noi are o însemnătate mare deoarece Iisus Hristos a înviat îmbrăcat în haine albe, noi. Acestea simbolizează curățirea trupului și a sufletului.

Faptul că porți haine noi de această mare sărbătoare îți aduce sănătate, noroc și îți purifică sufletul și trupul. Este o simplă superstiție, dar foarte mulți credincioși din mai multe părți ale țării țin cont de ea.

Dar când a luat de fapt naștere această tradiție? Ei bine, se pare că ar fi apărut în urmă cu mai bine de o mie de ani, pe vremea începutului creștinismului, când aceste haine noi se purtau atunci când era botezată o persoană, demonstrând că împărtășesc noua viață a lui Iisus Hristos.

Unde se poartă îmbrăcămintea nouă

Dacă și tu ți-ai achiziționat ținute noi pentru această mare zi, potrivit tradiției, le poți purta la slujba de Înviere și în prima zi de Paște. În noaptea de Înviere, credincioșii obișnuiesc să meargă la biserică îmbrăcați în haine noi. După slujbă, aceștia își vizitează rudele și prietenii, care, la rândul lor, ar trebui să fie îmbrăcați cu haine noi, deoarece este considerat un obicei important ca și gazdele să fie îmbrăcate cu veșminte noi. De asemenea, există credința că aduce noroc și prosperitate pentru întregul an dacă porți veșminte noi în această zi.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net