Veste groaznică înainte de Paște! Un noul val de scumpiri lovește România. Anunțul care dă fiori

Analiștii financiari au explicat că noul val de scumpiri a produselor și serviciilor se datorează, în primul rând, anuțului făcut de OPEC legat de scăderea producţiei de petrol, fapt ce a determinat creșterea costului barilului și, implicit, a produselor derivate, precum carburanții. Iar de aici la scumpirea tuturor produselor și serviciilor nu a mai fost decât un pas. 

În următoarea perioadă vor avea loc scumpiri la toate produsele. Foto: Click.
În următoarea perioadă vor avea loc scumpiri la toate produsele. Foto: Click.

De ce s-a redus producția de petrol

Preţul petrolului a crescut după ce OPEC a redus producţia cu peste 1 milion de barili pe zi. Iar analiștii financiari au explicat că această decizie a fost luată pe fondul temerilor legate de o încetinire economică la nivel mondial.

Reducerea a dus la creșterea prețului carburanților

Cu toate că această reducere a producției de petrol reprezintă mai puţin de 5% din producţia totală la nivel mondial, se pare că şi Rusia a anunţat o diminuare la producţia zilnică.

Această reducere va duce la scumpirea preţului acestuia, implicit a produselor derivate. Iar aici ne referim, mai exact, la carburanţi.

Efectele economice pe care le vor reimți românii

Despre efectele economice pe care le vor resimții românii în tot acest context a vorbit și analistul financiar Adrian Negrescu la Antena 3 CNN. Acesta a avertizat încă de acum ceva timp că în apropierea Paștelui o să se scumpească carburanții și acum se pare că acest lucru este aproape sigur.

Spuneam că, în preajma sărbătorilor de Paște, și la pompă, în România, s-ar putea să vedem o creștere de prețuri, care, iată, devine aproape sigură, în condițiile în care petrolul se duce spre 85 de dolari pe baril", a mai adăugat Adrian Negrescu.

Creșteri la produse alimentare și nealimentare

Negrescu avertizează că aceste creșteri la pompă va duce la scumpiri de produse alimentare, nealimentare și servicii.

Și mă uitam acum, în piață, la niște estimări care merg către 100 de dolari pe baril, dacă nu vor există niște negocieri între OPEC, OPEC Plus și ceilalți producători.

Mai simplu spus, ne așteaptă scumpiri la pompă. Din păcate, acest lucru va duce la creșteri de prețuri pentru tot ceea ce înseamnă produse alimentare, nealimentare, servicii", este de părere Adrian Negrescu, la Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net