De ce s-a retras regizorul Silviu Purcărete de pe lista nominalizaților de la premiile UNITER. Scrisoarea care explică totul

Ultima actualizare:

Scandal uriaș la premiile UNITER. Regizorul Silviu Purcărete s-a retras de de pe lista nominalizaților. Acest lucru a avut loc după ce mai mulți tineri regizori au criticat juriul acestui eveniment pentru ignorarea noii generații de artiști la nominalizările pentru categoriile "Cel mai bun spectacol" și "Cea mai bună regie". Click vă arată scrisoarea care lămurește totul. 

Regizorul Silviu Purcărete și-a retras nominalizările de la UNITER. Foto: arhiva
Regizorul Silviu Purcărete și-a retras nominalizările de la UNITER. Foto: arhiva

La ce categorii era nominalizat renumitul regizor

Regizorul Silviu Purcărete era nominalizat în cadrul Galei Premiilor UNITER pentru regia spectacolului "Antonin Artaud. Familia Cenci", după Shelley și Stendhal, Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi. De asemenea, acesta era nominalizat  și pentru cel mai bun spectacol, cu același titlu.

Scrisoarea care lămurește decizia lui Purcărete

Pentru a-și anunța retragerea nominalizărilor, dar și justificarea acestui gest, Silviu Purcărete a trimis o scrisoare către UNITER. Acesta spune că și-a dat seama că nominalizarea sa pentru un premiu de regie nu corespunde cu doleanțele mai tinerilor regizori. 

"Dragi colegi, Odată demascat, cum aflu, că am 72 de ani, că sînt de parte bărbătească, ca să nu mai pomenim, Doamne fereşte, şi de alte beteşuguri incorecte politic, mi-am dat şi eu seama că nominalizarea mea pentru un premiu de regie este în răspar cu aşteptările unor tineri confraţi şi surori şi generatoare de agitaţie şi indignări", se arată în scrisoarea care a apărut pe pagina de Facebook a UNITER, dar și pe uniter.ro.

Purcărete a trimis o scrisoare către UNITER pentru a anunța retragerea nominalizărilor. Foto: arhiva
Purcărete a trimis o scrisoare către UNITER pentru a anunța retragerea nominalizărilor. Foto: arhiva

UNITER, o competiție care provoacă amărăciune

Purcărete a specificat că se retrage dintr-o competiție pe care nu și-a dorit-o și care provoacă multă amărăciune.

„Mulţumind adînc celor cinci membri ai juriului pentru «rătăcirea» de a mă fi înscris pe lista candidaţilor la premiu, vă rog sa luaţi în considerare retragerea mea dintr-o competiţie pe care nu mi-am dorit-o şi nu mi-o doresc neapărat şi care provoacă atîta amărăciune şi parapon. Se ştie că în vremuri grele, cu resurse de hrană împuţinate, mamiferele bătrîne sînt îndepărtate şi sacrificate pentru salvarea exemplarelor tinere, iar noi trăim, într-adevăr, vremuri grele. Spre împăciuire şi armonie, propun ca, în locul candidaturii mele, juriul sau chiar Senatul însuşi să desemneze pe unul din tinerii sau, mult mai corect, pe una din tinerele leoaice ale regiei românești. Nimic ironic, doar respect pentru vocea Naturii!". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net