Descoperirea care schimbă tot în cazul dublei crime de la Iași. Au fost identificate două noi tipuri de ADN

Ultima actualizare:

Anchetatorii au făcut o descoperire halucinantă în cadrul dublului asasinat de la Iași. Două noi tipuri de ADN au fost identificate pe obiectele de la locul tragediei.

Crimă Iași. Sursa foto: arhivă
Crimă Iași. Sursa foto: arhivă

O nouă descoperire a criminaliștilor a generat o răsturnare de situație complet neașteptată în cazul dublului asasinat de la Iași. Anchetatorii au identificat pe obiectele de la locul tragediei două noi tipuri de ADN, care au fost duse la expertiză.

În ciuda mai multor indicii care sugerau că Ahmed Sami El Bourkadi ar fi fost cel care i-a ucis cu sânge rece pe cei doi studenți, tânărul de origine marocană își susține nevinovăția. Suspectul a recunoscut că într-adevăr a fost în locuința victimelor la data de 9 decembrie, doar pentru un hanorac.

Ultima descoperire, făcută de autorități la vila unde au fost uciși Vanesa Burlacu și Youssef Ajniyah, dă peste cap întreaga anchetă.  Anchetatorii, care se ocupă de crima ce a îngrozit întreaga Românie, au acum motive să creadă că suspectul Ahmed Sami El Bourkadi a avut complici la săvârșirea oribilei fapte.

Două tipuri de ADN au fost identificate pe obiectele din vila în care cei doi studenți la medicină, Vanesa Burlacu și Youssef Ajniyah, au fost uciși.

”Într-adevăr, pe mai multe obiecte din vila respectivă, care au fost trimise în vederea expertizării la Bucureşti, au fost descoperite niște urme purtătoare de ADN. Au fost identificate şi trei urme apte pentru a se stabili profilul genetic şi ceea ce mi-a atras atenţia şi am urmărit de la bun început în dosar este un obiect vestimentar cu anumite trăsături specifice.

Şi pe acel obiect s-au descoperit patru tipuri noi de ADN. Două dintre ele sunt ale victimelor, două dintre ele sunt diferite, dar din păcate nu se poate stabili profilul genetic pentru că acele tipuri de ADN s-au combinat şi nu se poate stabili cu exactitate cui îi aparțin. Asta arată că cel puţin două persoane au mai fost în vilă pe lângă cele două victime”, a spus avocata Raluca Andrei la Antena 3.

Tânărul de origine marocană este principalul suspect în crima de la Iași

Suspectul Ahmed Sami El Bourkadi era coleg cu Youssef Ajniyah, ambii studenți la UMF Iași. Tânărul de origine marocană rămâne principalul supect. Autoritățile din România l-au prins după ce l-au dat în urmărire internațională, iar magistrații au emis un mandat de arestare în lipsă.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins la Roma, unde se afla în vacanță alături de iubita sa. Potrivit anchetatorilor, la data la care a avut loc crima, tănărul de origine marocană s-a prezentat la Spitalul Sf. Spiridon din Iași cu o plagă la mâna dreaptă.

Suspectul făcea parte din anturajul celor două victime și se crede că tragedia ar fi survenit fie în urma unei răzbunări, fie în urma unui conflict spontan.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net