Detalii din autopsia preliminară a Raisei, fetița călcată cu mașina de un polițist. Care ar fi cauza morții

14 ianuarie 2022

Raisa Nicoleta, fetița de 13 ani călcată pe trecerea de pietoni de un polițist, joi (13 ianuarie), ar fi murit din cauza leziunilor suferite în zona capului. Micuța a suferit și numeroase fracturi la bazin și la picioare, conform datelor preliminare ale autopsiei acesteia.

article img
Fetița ar fi suferit răni grave la cap Foto: Click!

Raisa Nicoleta a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, spun legiștii. Totodată, fetița a avut mandibula fracturată, dar și mai multe coaste rupte, relatează Gândul. Polițistul de 27 de ani circula cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră atunci când a lovit-o în plin pe minoră. În urma impactului deosebit de violent, fetița a avut picioarele și bazinul rupt.

Prietena fetiței a ajuns la spital

stanga
dreapta
article img
article img
article img
article img
article img
article img

Rai, așa cum o alintau părinții pe fetiță, a trecut strada în mod regulamentar, alături de prietena ei, o fetiță de 11 ani. Cele două s-au asigurat că nu vine nimic și au început să treacă strada ținându-se de mână. Când au observat că vine o mașină de poliție cu viteză au încercat să grăbească pasul, dar a fost prea târziu. Din păcate, destinul Raisei a fost curmat de polițistul inconștient, ar prietena ei a ajuns la spital.

După accident, bărbatul s-a dat jos din mașină și a verificat cu piciorul dacă victima mai trăiește, gest care a fost fotografiat, stârning revoltă în rândul opiniei publice.

Bărbatul a fost dus la audieri vineri, 14 ianuarie, iar când a ieșit de acolo a devenit agresiv cu jurnaliștii. Agentul a fost plasat sub control judicier și a fost deschis pe numele lui un dosar pentru ucidere din culpă. Ancheta în acest caz ar putea fi extinsă sub mai multe acuzații, potrivit anchetatorilor.

De asemenea, urmează să fie verificată și pista că agentul de 27 de ani ar fi folosit abuziv mașina de serviciu, întrucât s-a stabilit că omul legii nu se afla în nicio misiune la momentul accidentului. În presă a apărut și informația conform căreia polițistul avea permis de Marea Britanie.