Dezastru in Craiova după incendiul violent. Blocurile afectate au fost făcute scrum IMAGINI ȘOCANTE

Imagini surprinse, joi, 7 septembrie, cu drona, arată mansardele celor trei blocuri cuprinse de flăcări, la Craiova, făcute scrum. 26 de apartamente în care locuiau aproximativ 100 de oameni au ars în totalitate.

Incendiu violent în Craiova Foto: Facebook
Incendiu violent în Craiova Foto: Facebook

Incendiu la mansarda unui bloc din Craiova 

Potrivit conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, în cele trei blocuri afectate de incendiu sunt 184 de apartamente şi garsoniere, iar în zonele de mansardă sunt 26 de locuinţe, care au fost afectate aproape în totalitate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, știm că incendiul violent a izbucnit, joi dimineaţă, la mansarda unui bloc din Craiova, iar flăcările s-au extins apoi și au cuprins alte două blocuri din apropiere.

Blocuri făcute scrum, în Craiova Foto: Facebook
Blocuri făcute scrum, în Craiova Foto: Facebook

Ce spun locatarii 

Reamintim că locatarii au fost nemulțumiți de modul în care s-a desfăşurat intervenţia pompierilor, care au venit fără scară sau cu furtunuri sparte, iar intervenția a fost îngreunată de faptul că nu exista presiune la hidranţi.

De asemenea, accesul maşinilor de pompieri a fost dificil din cauza străzilor înguste, a maşinilor parcate şi a unui gard de beton care împrejmuieşte un teren privat, neputându-se interveni cu apă din toate lateralele blocului. Pe de altă parte, șeful ISU Dolj a susținut că hidranţii din zonă au funcţionat, dar cantitatea de apă de care a fost nevoie a fost foarte mare.

Reprezentanţii Companiei de Apă "Oltenia" (CAO) susţin că toţi hidranţii cuplaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă din zona în care a izbucnit incendiul funcţionează, iar hidrantul la care au fost probleme cu presiunea nu aparţine CAO.

O persoană internată pentru arsuri

 „Focul s-a propagat cu repeziciune tocmai pentru că în locaţia afectată de incendiu cantitatea de materiale combustibile a favorizat acest lucru", a declarat inspectorul șef ISU Craiova Bogdan Constantin Vldătuțoiu, scrie Observatornews.ro.

Trei oameni au făcut atacuri de panică, iar o persoană a fost internată cu arsuri pe mâini şi la nivelul căilor respiratorii. Locatarii spun că cel care a ajuns la spital ar fi chiar proprietarul apartamentului de unde a pornit incendiul. O candelă aprinsă şi lăsată nesupravegheată ar fi pornit pârjolul. 

Toate cele 26 de mansarde construite în cele trei blocuri s-au făcut scrum. Ca să nu rămână pe drumuri, primăria oraşului a pus la dispoziţia locatarilor afectaţi peste o sută de locuri de cazare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net