Dezastru în Neamț! O casă parohială a fost distrusă de un incendiu violent

Sâmbătă (29 aprilie), o casă parohială din judeţul Neamţ a fost distrusă în urma unui incendiu. La locul solicitării s-au deplasat şase autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD, iar intervenţia pompierilor a durat şapte ore. Nu au existat persoane rănite, însă focul a mai afectat un adăpost de animale şi o gospodărie.

O casă parohială din Neamț a fost distrusă în urma unui incendiu, 29 aprilie 2023
O casă parohială din Cut, Neamț, a fost distrusă în urma unui incendiu / Foto: Captură video

Șapte ore a durat intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului ce a izbucnit la casa parohială din localitatea Cut, în comuna Dumbrava Roşie, sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.20. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de Detașamentul de pompieri Piatra Neamț - 5 autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD - Detașamentul de pompieri Roman -o autospecială de stingerem- și SVSU Dumbrava Roșie.

„Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale şi o magazie dintr-o gospodărie şi la acoperişul casei parohiale (P+E+M), la o anexă gospodărescă (învecinată cu adăposul pentru animale), la acoperişul unei hale de depozitare a unui operator economic. Până la sosirea forţelor de intervenţie din casa parohială s-au autoevacuat o femeie şi doi copii. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale", a transmis ISU Neamţ, conform Digi24.ro.

Cauza probabilă de producere a incendiului

Nu au existat persoane rănite. În urma incendiului a ars acoperişul casei parohiale, planşeul din lemn de la opt camere situate la primul etaj, elemente de tâmplărie din componenţa ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, acoperişul anexei, magazia din lemn cu bunurile din interior, focul a afectat, de asemenea, un adăpost pentru animale în care se aflau doi iepuri şi 37 de păsări, cât și acoperişul unei hale de depozitare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu deteriorat/neizolat corespunzător ce se afla în adăpostul pentru animale, potrivit ISU Neamţ.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net