Doi tineri din Suceava s-au dus în Ucraina ca să vadă dacă războiul e real. Ce au putut păți acolo

Ultima actualizare:

Doi tineri din Suceava au plecat în Ucraina, pentru a se convinge că este, într-adevăr, război.

image

Tinerii erau în dubii că atacul din țara vecină este atât de agresiv, cum relatează presa, și nu le venea să creadă cum ucrainienii își pot lăsa tot în urmă, doar pentru a fugi din țară. Astfel că cei doi au decis să se urce în mașină și să se convingă cu ochii lor.

Unul dintre tineri, după două săptămâni de volutariat în care a ajutat refugiații în Vama Siret, a devenit suspicios și a decis să vadă cum arată războiul. Acesta, care administreză o cafenea din județul Suceava, nu a dorit să plece singur, astfel că i-a propus unui prieten de-al său să plece amândoi în această aventură. Zis și facut, l-a luat cu el pe Samuel, frizerul la care se tundea şi împreună au plecat la Kiev, conform Adevarul.ro.

Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri. Erau oameni cu copiii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo“, a povestit Cristi, potrivit Observator News.

Citește și Ministerul Mediului anunță că norul de fum care vine dinspre Ucraina nu va ajunge deasupra României

Planul pe care băieții l-au pus în aplicare

Băieții și-au împachetat hainele, au făcut plinul la masină, s-au asigurat că au pașapoartele la ei, după care au plecat în Ucraina.

Citește și Ei sunt „refugiații” din Ucraina: Simba, Wally și Masha 

Au condus 8 ore pănâ la Kiev, unde au avut o surpriză.  Totul era închis, și deşi cei doi şi-au făcut rezervare la un hotel, când au ajuns în capitala Ucrainei au constatat că respectivul hotel este părăsit. Astfel aceștia au fost nevoiţi să îşi petreacă întreaga noapte în maşină.

Noaptea a fost extem de lungă pentru băieți.

Undeva, pe la ora 10, s-a dat o rachetă undeva, s-a auzit o bubuitură foarte mare, au început sirenele să sune şi o mai sunat toată noaptea am auzit sirenele“, a mărturisit suceveanul. După ce alarmele s-au oprit, au plecat în recunoaştere: „Uite sat fărâmat aici-şa. Un sat întreg e fărâmat aici. Uite aici maşini fărâmate, maşini fărâmate de bombe, o biserică fărâmată. Era totul distrus, în plus de asta când ne-a oprit soldatul la un checkpoint şi i-am dat paşapoartele o început să se bombardeze chiar lângă noi. Soldatul după ce a ajuns în şanţ ne-a făcut şi nouă semn, am fugit şi noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo“, au adăugat ei.

Băieții se află deja de patru zile în țara vecină, iar aventura pentru ei, continuă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net