Dovezi clare împotriva studentului marocan în cazul dublei crime de la Iași. Ce au găsit procurorii la fața locului

Ultima actualizare:

Lucrurile încep să se clarifice în cazul dublei crime de la Iași. Procurorii au descoperit urme de sânge aparținând principalului suspect, în vila de pe Moara de Vânt, pe niște obiecte de îmbrăcăminte.

Ahmed Sami el Bourkadi (centru) este suspectat că i-a ucis pe cei doi studenți din Iași
Ahmed Sami el Bourkadi (centru) este suspectat că i-a ucis pe cei doi studenți din Iași

Se adună dovezile împotriva studentului marocan Ahmed Sami el Bourkadi, acuzat că i-a ucis pe cei doi studenți din Iași, în luna decembrie a anului trecut.

Se pare că experții criminaliști au reușit să izoleze ADN-ul suspectului pe mai multe obiecte de îmbrăcăminte.

”Au fost trimise la Bucureşti mai multe seturi de rămăşiţe de îmbrăcăminte. Au fost descoperite urme de sânge aparţinând suspectului, la locul faptei", au precizat surse apropiate anchetei, pentru Ziarul de Iași.

Astfel, petele de sânge îl plasează pe Ahmed Sami el Bourkadi la locul crimei, în condițiile în care studentul marocan a negat tot timpul că ar mai fi intrat în vila cu pricina după ce a plecat, în seara de 8 decembrie, de la o petrecere la care participase împreună cu victimele Youssef Ajniyah și Vanessa Burlacu.

Suspectul principal în cazul dublei crime a susținut până acum în fața anchetatorilor că, deși a revenit la vila în care au fost înjunghiați cei doi studenți, pe 9 și pe 10 decembrie, nu a intrat, pentru că s-ar fi temut de un câine.

Avocatul studentului marocan nu știe nimic despre probele noi din dosar

Ahmed Sami el Bourkadi a fost audiat luni, 7 februarie, în acest caz. "Urmează să fie adusă la audieri proprietara vilei în care au avut loc crimele, care s-a constituit parte civilă în privinţa distrugerilor, şi mai este un martor de audiat, nu ştiu cine este. Procurorii au mai pus o serie de întrebări cu privire la extinderea cercetărilor cu infracţiunile de distrugere şi furt calificat, avându-se în vedere că a avut loc un incendiu şi au fost sustrase bunuri. Sami Ahmed a dat declaraţii complete, şi-a susţinut nevinovăţia, a spus că nu a furat niciun bun de acolo, că nu a avut niciun contact cu bunurile părţilor vătămate, că nu ştie de niciun incendiu", a explicat Raluca Andrei, avocatul marocanului, potrivit sursei citate.

Avocatul lui Sami Ahmed el Bourkadi susține că nu ştie nimic despre rezultatele expertizei ADN. "Am fost anunţaţi că au venit rezultatele expertizei ADN de la Bucureşti, şi cele de la Institutul de Medicină Legală Iaşi, însă ce ar conţine respectivele probe nu ni s-a adus la cunoştinţă. Ar fi vorba despre pete de sânge şi fire de păr. Au probe noi, dar nu mi le aduc la cunoştinţă, vor să fie o surpriză. Dar noi avem răbdare, zilele următoare vor cere prelungirea arestului, iar atunci vom afla ce probe au", a mai spus Raluca Andrei.

Ahmed Sami El Bourkadi, prins după ce a fost dat în urmărire internațională 

Suspectul Ahmed Sami El Bourkadi era coleg cu Youssef Ajniyah, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Tânărul de origine marocană a fost arestat după ce a fost dat în urmărire internațională, iar magistrații au emis un mandat de arestare în lipsă.

Ahmed Sami el Bourkadi a fost prins la Roma, unde se afla în vacanță împreună cu iubita sa. Potrivit anchetatorilor, la data la care a avut loc crima, tânărul de origine marocană s-a prezentat la Spitalul Sf. Spiridon din Iași cu o plagă la mâna dreaptă.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net