Drum întins până la mare pe Autostrada Bucureștiului. Din vară, Centura Modernă a Capitalei va fi legată de A2

Din vară, drumul spre litoral va fi mai rapid. După o așteptare de 30 de ani, vom merge direct până la mare pe Autostrada Bucureștiului (A0), cel puțin așa promite premierul Marcel Ciolacu. Tronsonul care leagă Centura Modernă a Capitalei de A2 va fi gata și va fi în curând inaugurat. Pentru bucureșteni și cei care locuiesc în împrejurumi, Autostrada Bucureștiului este unul dintre cele mai așteptate drumuri.

Când va avea loc deschiderea drumului

autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg

Premierul Marcel Ciolacu le transmite celor care locuiesc în Capitală și împrejurimi că vor putea merge până pe litoral direct pe Autostrada Bucureștiului. Inițial stabulită pentru sfârșitul lunii martie, ianugurarea lotului 1 Sud al A0 va avea loc la mijlocul lunii aprilie.

Marcel Ciolacu a făcut anunțul într-o conferință de presă, miercuri, 27 martie 2024.

Cu toate că acest tronson, Lotul 1 Sud al A0, între DN5 și DN4 ar fi trebuit să fie dat în circulație la finalul aceste luni, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a anunțat marți că inaugurarea urmează să fie amânată.

„E un moment categoric de mândrie, pentru că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbi de autostrada Moldovei, în sfârșit, vorbim și de Centura Bucureștiului, de A0 și de autostradă. În acest moment, cred că în jur de 15 aprilie și-a asumat constructorul.

Cu alte cuvinte, în sezonul estival locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța”, a spus Ciolacu.

Încă 10 kilometri vor fi gata în luna iunie

La această conferință de presă a participat și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Acesta a informat că în data de 15 aprilie un total de 13 kilometri urmează să fie dați în circulație. Dintre aceștia:

6 kilometri au fost terminați la finalul anului 2023, însă nu au putut fi utilizați, 7 kilometri fac parte din noul lot.

Astfel că, șoferii vor putea circula pe o porțiune de 23 de kilometri din A0 Sud. În ceea ce privește diferența de aproximativ 10 kilometri până la legătura cu Autostrada Soarelui (A2), această porțiune va fi gata la începutul verii, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. 

„Diferența de aproape 10 kilometri ar urma să fie finalizată la începutul acestei veri, tocmai ca să poată fi folosită această autostradă.

Lotul 3 e în acest moment într-o situație de tipul următor: există o mobilizare mai bună față de luna ianuarie, se văd progrese, eu sper ca termenele asumate, acelea de sfârșit de vară, început de toamnă, să poată fi respectate”, a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a declarat și că își dorește ca până la finalul acestui an să poată fi folosită toată A0, varianta sudică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net