Filmul asasinării omului de afaceri din Sibiu arată că Adrian Kreiner a murit în chinuri groaznice. Un suspect a fost prins

Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu, care a fost asasinat în propria casă în timpul unui jaf, a murit în chinuri groaznice, spun anchetatorii.

Adrian Kreiner a murit în chinuri groaznice / foto: arhiva personala
Adrian Kreiner a murit în chinuri groaznice / foto: arhiva personala

Omul de afaceri din Sibiu a fost legat de mâini şi de picioare de către cei trei bărbaţi care au pătruns în locuinţa sa cu cagule. Apoi, victima a fost pusă într-o poziție specială de tortură, care provoacă dureri îngrozitoare și paralizie.

Fiica sa, care se afla la etaj, a fost ameninţată cu pistolul în repetate rânduri, deși le spusese autorilor jafului că nu știe combinația de la seif. Le-a dat ce avea în poşetă – 40 de euro şi 100 de lei. Anchetatorii au stabilit că suspecţii au acţionat la pont, dar nu intenţionau să omoare pe nimeni.

Omul de afaceri a fost ucis din greșeală, dar a murit în dureri groaznice

Procurorul Valentin Florescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a prezentat, joi, într-o coferinţă de presă, şirul evenimentelor care a dus la decesul omului de afaceri Adrian Kreiner.

Valentin Florescu spune că suspecții, cinci la număr, patru bărbați și o femeie, au venit din judeţul Timiş şi au închiriat un apartament, dar au urmărit casa victimei din podul unui imobil aflat peste drum.

În noaptea de 6 noiembrie au pătruns în locuinţă, din garaj, după ce au deşurubat becurile din curte.

„În locuinţă, victima a fost legată de mâini şi de picioare, în mod solidar, în poziţie de barcă, astfel încât orice mişcare să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul «legăturii de tip Arbatachar».

Acest este un mod de legare a victimei în care şocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a precizat procurorul Valentin Florescu.

La plecare au acoperit corpul victimei

Procurorul a mai explicat și că, atunci când au părăsit casa, după ce l-au omorât pe Adrian Kreiner, i-au acoperit corpul şi capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta.

„În timpul activităţii infracţionale, suspecţii au fost surprinşi de fiica victimei, aflată la etajul locuinţei, doi dintre cei trei bărbaţi au urcat unde se afla fiica victimei şi, sub ameninţarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii. După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro şi aproximativ 100 de lei), a fost ameninţată cu pistolul de către unul din atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii”, a mai afirmat procurorul.

„Suspecţii au părăsit locuinţa şi curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului”, a mai transmis procurorul. După ce l-au jefuit și l-au omorât pe omul de afaceri din Sibiu, suspecţii s-au întors la apartamentul închiriat şi au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, judeţul Hunedoara, unde aveau un autoturism.

Suspect a fost reținut

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu nu a oferit deocamdată mai multe detalii, dar se pare că este vorba despre singurul dintre suspecţi care mai era în ţară.

Doi dintre cei care au participat efectv la comiterea faptei şi femeia implicată în dosar au fugit din ţară în seara zilei de 7 noiembrie, după ce s-a aflat că victima lor a decedat.

În urma jafului au fost furate 16 ceasuri, în valoare de 200.000 de euro. Suspecţii nu intenţionau să omoare victima, iar trei dintre ei au fugit din ţară în seara în care s-a confirmat decesul.

Bărbatul care nu a participat efectiv la comiterea faptei, dar i-a găzduit pe cei trei şi a condus maşina cu care ei au venit de la Deva la Sibiu, a fost anterior reţinut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net