Gabriela Firea, despre vârsta de pensionare: "I-am convins pe colegi să renunţe la acea idee năstruşnică"

Ultima actualizare:

Gabriela Firea se mândrește că a reușit să-i convingă pe partenerii de guvernare de la PNL să renunțe ideea de a împinge vârsta de pensionare până la 70 de ani.

gabriela firea 0 jpeg

Ministrul Familiei a declarat, joi seara, că echipa de negocieri a PSD a obținut renunțarea la acest proiect. ”Cu toate problemele și refuzurile, cu toate acuzaţiile că nu susţinem reforma şi că venim cu măsuri populiste, deși nu mi se pare un populism să aibă o viaţă decentă, echipa noastră de negociere a reuşit să-i convingă pe colegii de coaliţie să renunţe la acea idee, eu o numesc chiar năstruşnică, devastatoare pentru seniorii noştri, cu obligativitatea muncii până la 70 de ani.

Adică ce să facă, să muncească şi să nu se mai bucure de vârsta a treia? Cine poate şi doreşte să continue, deci la cerere, să existe această posibilitate, dar nu obligativitate", a declarat, joi seara, Gabriela Firea, potrivit B1TV.

În realitate însă, nu a fost niciodată vorba despre a crește vârsta de pensionare până la 70 de ani, ci, așa cum spune și ministrul Familiei, despre a le permite celor care vor să-și continue activitatea să rămână în câmpul muncii până la această vârstă.

Premierul Ciucă: ”Nu este deloc adevărat”

În 2021, guvernul Cîțu a adoptat un proiect de Lege care prevede că, dacă doresc, angajații pot rămâne în activitate până la 70 de ani. Documentul aflat încă în circuitul parlamentar stabilea că bugetarii pensionați nu mai puteau cumula pensia cu salariul, cu o serie de excepții.

De altfel, premierul Ciucă a și insistat asupra acestui lucru, într-o ședință de Guvern, la începutul lunii februarie.

„Pentru că am avut câteva semnale legate de o asumare la nivelul Guvernului vizavi de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani, aş vrea să anunţ că nu este deloc adevărat, nici măcar nu am avut o discuţie la nivelul acesta şi, din tot ceea ce ştim până-n acest moment, este vorba despre o posibilitate ca, benevol, dacă cineva doreşte, să rămână în activitate până la 70 de ani. Guvernul nu a discutat şi nu poate să-şi asume răspunderea pe un astfel de demers", a declarat Nicolae Ciucă la începutul lunii februarie.

Gabriela Firea vrea 9,4% din PIB pentru pensii 

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a mai declarat că PSD a reușit să-și convingă colegii din coaliție să înceapă negocierile la Bruxelles privind procentul din PIB ce poate fi alocat pensiilor. 

"Partidul Social Democrat a reuşit să impună în cadrul coaliţiei demararea negocierilor la Bruxelles pentru procentul din PIB de 9,4% pentru pensii”, a spus Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net