George Simion, dosar penal după ce a fost ridicat de Poliție la trei dimineața. Motivul pentru care a condus fără permis

George Simion s-a ales cu un dosar penal, după ce a fost prins conducând fără permisul de conducere. Liderul AUR a explicat motivul pentru care s-a aflat la volan.

George Simion, dosar penal după ce a fost ridicat de Poliție
George Simion, dosar penal după ce a fost ridicat de Poliție

A fost o noapte agitată pentru George Simion. Scandalul a pornit după ce liderul AUR ar fi condus cu permisul suspendat. După mai multe incidente cu Jandarmeria, liderul AUR a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere.

Ulterior, George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, având permisul suspendat, conform Adevărul.

Cum se apară George Simion. De ce a condus cu permisul suspendat

Președintele Partidului AUR, George Simion susține că nu știa că are permisul suspendat. Acesta a precizat că nu primit niciodată o înștiințare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule.

George Simion a menționat, totuși, faptul că a existat un incident, pe raza Municipiului Buzău, în cauza căruia soluția legală ce trebuia dispusă era aceea de clasare în baza articolului 16 lit. a, Cod Procedură Penală, scrie Adevărul.

Se pare că incidentul respectiv a fost doar „o ușoară tamponare, asupra căreia s-a convenit amiabil, fără victime”, iar „legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce în situația clasării, decât dacă a existat o vătămare consemnată într-un act medico-legal”, a precizat parlamentarul.

George Simion, ridicat de Poliție la trei dimineața

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în seara zilei de 29 septembrie, poliţiştii ce desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi a fluenţei traficului rutier în Piaţa Victoriei au depistat un conducător auto care a condus şi oprit un autocar într-o zonă interzisă.

„Acesta a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.450 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile", arată sursa citată.

Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti a mai menționat că au fost acordate și amenzi pentru incidentele din Piața Victoriei.

„Pe parcursul nopţii, mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei", mai precizează comunicatul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
culori brazi 2022
concediul de odihnă
FotoJet (1) jpg
foto1 ElenaB jpg
filme de craciun
lemne de foc shutterstock
Tanar biciuit in Indonezia FOTO AFP/ Getty Images
image
image
image
image
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg